Och så var det söndag igen

Hela helgen har gått i ett. Har verkligen inte haft tid, reliker fungerande dator med fungerande internet, för bloggen. Får passa på nu medan Både Lovisa och Natta ligger här bredvid och Snarkar. 
 
Har iallafall som alltid haft en toppenhelg. Studentskiva i fredags och igår styrde vi utgång i Västerås. kaaaaanske inte så himla hippt egentligen med tanke på att vårt crew var typ en femtedel av gästerna. Men sånt löser sig när man har fint sällskap, och framför allt, Ddet är roligare att ha kul! 
 
bara för att iPhone är värdelösa inland så tänker jag inte kivas mer med den nu, utan ni får klara er ett tag till... 
 

uppe med tuppen

När klockan står på 05,01 och 05.12 och man ändå är uppe innan första alarmet ringer. Då är man på något sätt galen... Men, när man inte orkar packa klart på kvällen så får man offra sin dyrbara skönhetssömn. Med tanke på vad som väntar ikväll så är jag kanske inte direkt i behov av den. Eller jo, sömn är man alltid i behov av när en kväll med Natta väntar, men skönheten kommer ju inte direkt vara prioritet ett... 
 
Snart färdig med packningen, sedan jobb - fodra - jobb. Sista rycket nu, alltså det är typ det värsta jag varit med om i hela mitt liv. haekrajwefakefjkajkefjae ungefär. Haha, känner mig som världens hemskste men önskar nästan att det var två månader till sommarlovet haha... Aja, helg om åtta timmar. Efterlängtat. 
 
och i eftermiddag får jag träffa min bff. 
WOWOWOWOWOWOOWOWOHOOO
(och nej, jag vet faktikst inte varför vi är så fula på bilden...)

Sneakpeak

imorgon är det fredag.
Fredag betyder helg.
Helg betyder Strömsholm och studentskiva.
Tema: Jag kom precis ifrån...
Tänker inte avslöja något än,
alla som känner mig vet vad jag alltid dras till
när det gäller sånt här
Inget undantag. Tagga!

filmtajm

Kom på att jag glömt att visa filmerna från Grästorp. Så de kommer här ;)
och ja, man är alltid grym på att rida när man sitter hemma vid datorn, så kör på. Såga min ridning totalt, haha nej men faktum är att det skulle vara roligt att höra vad ni har att anmärka på :*
 
 
 
och 1mrundan
 
 

Hellre sen än ful

Har min sovmorgonstisdag idag. Eller ja, har arbetstid men inga lektioner så kan ägna mig helhjärtat åt allt sånt där annat som ska göras. Förbereda saker, ta hand om gjorda saker. Ah, ni vet. Allt det där som man trodde fixade sig själv när man gick i skolan... Haha, tragiskt... 
 
Eftersom jag va här sådär två timmar innan min gråtid började så får det bli lite rast då och då. Rebecca & Fiona dokumentären står på schemat idag. Sköna tjejer helt enkelt. Bjuder på ett litet smakprov nedan. 
 
Annars blir det här en sån där lugn dag. Har faktiskt inga riktiga lektioner alls idag. Är någon springtävling för hela skolan efter lunch, så jag ska mest bara chilla och vänta på att de kommer och prickar av sig när de är klara och efter det lite after-walk (hur fyndigt.............). Hästen ska få chilla idag, lite longering och sedan bara allmänt fix. Putsa undan och allt sånt som jag inte orkat med än. Annars blir det inget speciellt. Ska försöka mig på att få klart min outfit inför fredag. Om jag inte redan berättat det så är det studentskiva på Strömsholm som är inplanerat. Så på fredag blir det roadtrip med Lovi upp till västmanland för en helg med roligheter. Längtar! 
 
 

andra måndagen i rad

 
Andra måndagen i rad som jag bara skulle vilja slakta något eller så. 
Hela dagen har resulterat i ett smärre sammanbrott och tvivel. 
Det där med självkänsla är ett minne blott, och antingen har jag blivit insiktsfull
eller så har den egenskapen försvunnit helt. Ingen aning faktiskt. 
Helst skulle jag bara vilja vara 40 år och ha livet klart för mig. 
Tankar, ångest och tvivel. 
Finns väl bättre känslor att känna såhär en måndagskväll. 

Äntligen hemma

efter vad som känns som ungefär hundra år är jag äntligen hemma igen. Har precis slängt mig i soffan och tänker stanna här tills det är dags för kvällsfodring. Även om jag älskar att tävla så finns det iprincip inget jobbigare än sega tävlingsplatser. Jag har ändå bara ridit de två första klasserna, och ändå kom vi inte ifrån Grästorp förrens vid tre.. Sinnes!
 
Jag slutade iallafall som fyra i en meter. Ledde länge och väl, men tillslut kom det några rackare som petade ner mig men det gör ingenting alls. Fick ju som sagt inte riktigt runt honom i svängarna i omhoppningen så tappade lite tid där. Och sen var ju syftet med hela dagen att göra sköna, lätta och bra rundor. Hade jag hetsat mycket mer i det läget så hade vi tappat just det. Jag ville att han skulle få komma ut och bara leka lite, inse att det inte alltid måste vara stort och svårt när det är tävling. Dessutom kändes andra rundan så mycket bättre än första. Han tog av ordentligt och lyssnade överlag bättre, förutom omhoppningen då. Håller på att ladda upp filmerna och sen ska ni också få se! 
 
Gullegossen

Och igen

och även andra klassen gick helt okej. fick mycket bättre ordning på sprången nu, dock blev han lite väl ignorant i omhoppningen så fick inte riktigt till svängarna. Lite långa vägar men uppenbarligen en bra tid, leder för tillfället klassen. meeeen, med lite otur är det någon som får till det lite bättre. Men nu håller vi tummarna ;) 
 

Börjar bra

två tiondelar från vinst, Duktig ändå. 
Nu chillerill en stund, typ hundra bebisar, 
och ett par vuxenhästar innan revansch. 
Och så här kul har vi så länge i regnet: 
 

sovmorgon

För första gången på läääääänge ligger jag fortfarande i sängen och klockan är nästan elva. Egentligen borde jag gå ut och lägga mig på balkongen, men jesus vad skön min säng är idag alltså. Längesen jag unnade mig en riktig sovmorgon. Iochförsig har jag varit vaken sen åtta, eftersom mamma trodde jag hade morgonfodring och prompt skulle väcka mig. Lika bra egentligen, måste sova tidigt ikväll och med min kropp funkar inte det om jag sover längre än till nio...
 
Idag ska det bli en sån där skön dag. Det enda jag egentligen måste göra är att fixa stallet, trimma Gabbe och tvätta honom. I övrigt står finns det inget inplanerat. Lovisa kommer nog hit i eftermiddag och då blir det lite drinkkväll light. Tänkte att jag skulle hinna med att springa lite i skogen idag med.. Går ju sådär med mitt beach-13 projket, får glädja mig över att jag är svinsnygg i vartfalls så egentligen gör det inte så mycket. fast har ju o andra sidan bestämt mig för att gå c-tränarutbildingen och om jag ska klara fysen där så lär jag börja träna, är ju bara typ 11 månader tills jag fyller 22...
 
Nu ska jag ta och fixa mig lite frukost, efter det flytta ut i solen och fortsätta mitt morgonchill där. Man får ju trots att försöka ta till vara på den svenska sommaren så gott det går! 
 
Gullegubben. I brist på annat

Otippat

 
 
spenderar min fredagskväll på holmalyckan. Lite herrfotboll och lite sällskap till min litterära journalist till vän. Oväntat trevligt. 
 
går dock inte att komma ifrån att fotbollskillar är riktiga jävla mesar. förstår inte varför man spelar egentligen om man inte bara kan ställa sig upp och fortsätta spela när man ramlat... Hur kul kan man egentligen tycka att det är då.?! 
 

äntligen fredag

 
Det är inte mycket som kan få mig så lycklig som en fredageftermiddag alltså. Slut på jobb för den här veckan. drygt en vecka tills betygen ska sättas, lite sorgligt för sen är det sommarlov och jag är arbetslös igen haha... Det här är en såndär toppenhelg med. Tävling på söndag, dock lite lågt men hur kul är inte det liksom. Senare i eftermiddag ska jag, haha hur random är det inte liksom men, kolla fotboll med min käre vapendragare Lovisa eftersom det är hennes jobb osv. 
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag hittar på. Antaligen blir det en såndär riktig slappdag. Snabbtrimma hästen och sen spendera resten av dagen på altanen med en mojito och solglajjor. Hur skönt som helst! 

Ett litet svar

 
Vi drar ett svar på det här här istället. Nej, om man glömmer sina pass eller slarvar kanske det inte är så trevligt att dela stall med mig. Men helt ärligt så bryr jag mig inte i de fallen... 
 
Nej, det var inte kallt. Det var däremot blåsigt. Men det är inte det som var problemet. Problemet var att båda hästarna sprang runt som tokar. Problemet var att man glömmer att ta in hästarna?!?! I vårt stall har vi ett system med pass, att man skriver upp sig när man kan och "vill" göra något. Alltså har man själv valt vilka pass man har. Oftast löser det sig smidigt, ibland blir det problem med vem som lunchar men det brukar funka. För hästarnas skull skulle det ju kanske vara värre att de inte fick någon kvällsmat ja. Men rent teoretiskt tycker jag det är lika illa att glömma vilket pass det än är. När det dessutom är två hästar, som står ca 20 meter från stallet, som står kvar ute ensamma till 20, istället för 17, så tycker jag inte att det är okej. 
 
När det dessutom inte är första gången man glömmer ett pass, så blir det en ännu större sak. Det är hästar vi håller på med. Det är inga leksaker. När man står i ett stall där man är ansvarig för andras hästar så får man sköta det. Om man slarvar med sin egen häst så är det ju lite ledsamt och så, men det är ändå ens eget val hur man vill sköta sin egen häst.
 
Och för att spä på det hela lite grann ytterliggare. Säg att min häst sprungit omkring och sträckt sig eller liknande. Ska jag då stå för de kostnader som uppstår för att det helt uppenbart slarvats med rutiner (som alla i stallet har koll på)? Juridiskt korrekt eller inte, har någon annan skadat min häst så får de lösa kostnaderna... Det är väl att hårddra det lite, men det är ändå så jag ser på saken. Puss och kram! 

helt okej osv

Soligt, har världens godaste fruktsallad här och imorgon är det fredag
Helt okej att rätta prov då. 
Snart till stan och hänga lite med Lovisa! 

onsdagseftermiddag

Onsdag idag. Inte en sån där vanlig onsdag som går i 120 med en miljon lektioner och sedan konferens. Idag är det såndär "jobba-ihop-pengar-till-fattigt-land-i-Afrika-dag" för de som vill, så jag har haft en liten grupp sexor att roa mig med idag och slutar om knappt en timma. Rätt skönt, har hunnit få undan en del inlämningar och läxor och prov osv som bara väntat på att få lite uppmärksamhet. 
 
Skönt att sluta tidigt idag med, eller egentligen slutar jag runt fem men tar med jobbet hem och fixar ikväll. Har Karinträning uppe på ARS vid sex så toppen att kunna lösa det så idag. Är faktiskt inte sådär supertaggad på träning. Eller ah, det är ju alltid roligt att hoppa. Men just nu känns det inte så givande. Så blir antaligen sista Karinträningen idag. Har inte riktigt bestämt mig, men vi får se. Två träningar kvar efter idag egentligen, men går de att sälja så blir det nog så. Känns bättre att lägga fokus på att träna för Sussie, och Svante när han kommer upp, istället för att åka iväg och mest bara få beröm i en timma. Även om det är trevligt och bra för självförtroendet är det inte så himla givande i längden... 
 

ochill

Oftast älskar jag måndagar. Ny vecka, massa nytt att se fram emot och om man är sån, en bra dag att starta upp något nytt... Idag är inte en sån dag. 
 
Hade så mycket spenderat hela dagen i sängen, med en stor godispåse och Chace Crawford.. 
 


Från igår

Haha, ni får ursäkta mina kära speakers... 
 
120, som jag skrev igår. Hade ner både a och b i kombinationen i omhoppningen, totalt 8 fel. Red inte vägen ordentligt, han tittade till och jag blev mest passiv och lät honom komma nära. Lite kivig i munnen här och där, men överlag börjar han funka rätt bra. Ordentlig grundgalopp och inga problem med utedebut eller så. 
 
 
 
130, hade ner ett räcke, totalt fyra fel. Hela rundan kändes verkligen toppen. En riktig ryttarmiss där på åttan, blev helt förvånad över hur han verkligen fixade sjuan och glömde av mig helt enkelt. Blev inte klar i tid och fick honom för nära här med... Egentligen hoppar han rätt bra när han kommer nära, men inte om jag bara släpper allt och låter honom sköta sig själv hehehe. Annars är jag supernöjd med rundan alltså. Bra flyt, han löser det jag missar på och helt okej för en debut känner jag! 
 
 
 
Bjuder på lite printscreenar med. inte för att kvallen är så bra liksom, men vad kan man förvänta sig när det är taget från en iphonefilm... Själva grejen är att han hoppar väldigt fint då och då, lättare att se på bild än på film osv. 
 
 
 
 
 
 
 
 

helt lyrisk

Kom hem för en liten stund sen. Blev en snabbmidag och sen direkt i säng. Så sjukt trött alltså. Men det är det värt. Idag har Gabbis varit grym!!! Helt tokglad är jag nu, kommer leva på dom rundorna i flera veckor haha. Även om inte resultaten var toppen så var känslan desto bättre. 
 
Två ner i omhoppningen i 120. En liten blandning av tittig häst, dålig väg och att inte bli klar i tid resulterade i att han kom alldeles för intill i kombinationen vilket gav rivning på både a- och b-hindret. Men det tar jag på mig, småsaker som behöver tränas på för i övrigt var han super!!! I 130 hade jag ett ner, haha. verkligen total miss från mig. Blev bara så förvånad över att han hoppade en vattenmatta så bra så glömde av att rida haha. Blev klar för sent även där, eller blev inte klar alls rättare sagt... Så hindret efter kröp han intill på igen och fick med sig bommen. 
 
Men alltså. Så himla nöjd. Har varit supernervös, otaggad och hade världens sämsta känsla efter framhoppningen. Blir rätt stolt över mig själv. Har lärt mig att bara fokusera bort allt när jag kommer in på banan. Bara köra på och skita i vad som hänt innan. Annars hade jag nog legat på backen haha.. Kan helt enkelt summera det med att min häst är jävligt dyr idag. 
 
Dessutom behöver jag ge ett stort tack till mina två hjälpredor idag. Utan er hade det inte funkat!! Puss och kram och tack <3
 
Från 120n. Filmer kommer, mina slavar är bara lite sega :*

Sju. Min häst

Som att det inte är tillräckligt av min häst i den här bloggen... Men. Vi kör på en såndär liten Gebs historia. 
 
Kort och gott. Geb. Länk till blup hittar ni här. För den som inte är såååå intresserad kommer här lite snabbfakta. 
Född 2002. Efter Goldmine xx - Alpen Fürst. En valack. Brun. 
 
Nyinflyttad
 
Jag fick hem (eller ah, Strömsholm räknades som hem på den tiden) Geb i mars 2011. Skulle egentligen lånat honom för att kunna ha med i utbildningen under trean. Efter två månader köpte vi honom. Bra val! Egentligen gick det väl inte jättebra, på varken träningar eller tävlingar haha. Men vad gjorde det, jag hade världens roligaste häst att rida. Nöjd ändå liksom.. 
 
 
 Från första träningen på strömmis, haha ni ser ju själva...
 
Under hösten började jag ju då tredje och sista året, sporthopp-inriktning och vi tränare för Daniel Svensson flera gånger i veckan. Resultaten började komma och vi blev mer samspelta. Allt rullade på. Inomhussäsongen började och det slutade att funka. Stopp och stegringar blev vardagsmat. Markarbetet var mer bråk än ett klassråd med min klass bestående av 30 hormonstinna tonårsridbrudar... Tyvärr fick jag höra från mina tränare att han nog bara kivades med mig och det var för att han äntligen fick lite press på sig.
 
Jullov och sedan praktik. Var på månsegården hos Svante och Nina. Insåg att det måste vara något fel på antingen mig eller hästen när jag inte ens ville vara med och träna, för att jag var för rädd för att han inte skulle uppföra sig. 
 
I februari 2012 var vi inne på hästsjukhuset på strömsholm första gången. Till att börja med trodde de bara att han var otränad. Ville skicka hem mig med ett par ridövningar och kanske ett råd om att byta häst. Fick stå på mig lite grann för att de skulle röntga honom. Där hittades lite fynd. Rejält tight på åtta ställen i ryggen, kissing spines. Värsta diagnosen man kan få ungefär... Under det senaste året då var det många av mina vänner som fått ta bort hästar på grund av både det ena och det andra, det mesta ryggrelaterat. Och nu skulle jag bara bli en i mängden. Vi skickades hem på tre veckors longering för att se vad som hände.
 
21 dagar gick, återbesök och i princip ingenting hade hänt... Döda mig här och nu. Jag fick ett val om att antingen operera eller så ville dom ta bort hästen. Jag var egentligen för att han skulle få dö. Försäkringsbolaget var för en operation. Sagt och gjort. Det blev tre veckor till av longering och sedan kom dagen D. Jag tror aldrig jag varit så känslolös i hela mitt liv. Gick och lämnade in hästen, gav honom en sista puss bara för att. Just där och då hade det inte spelat någon roll om han dött eller överlevt faktiskt. Just då vågade jag inte känna efter.
 
 Operationsdags, med häftstift i ryggen och allt.
 
(Han var lite försökskanin min pålle, sjätte eller sjunde hästen i Sverige som opererades på det sättet. Alltså. Istället för att såga bort tornutskott så går de numer bara in och skär bort ligament mellan tornutskotten.)
 
Uppenbarligen gick ju operationen bra. Två veckors boxvila, med inspända promenader två gånger om dagen. Promenader varvat med longering i ytterliggare fyra veckor. Efter totalt sex veckors rehab var det återbesök och lyckan var total. Fick börja rida igen, dock bara lugnt i sådär 30-45 minuter i skritt och trav, och varannan dag longering... Men ändå. 
 
Världens lyckligaste, typ fjärde gången jag satt på honom...
 
Förutom en liten överansträngning i ryggen (som tydligen är mer standard än att inte få något) så har allting gått käpprätt framåt. Under hösten 2012 var han hos världens bästa fodervärd, Ellinor, då jag inte ville ha med honom i början på Forsgård. Efter en liten olycka lyckades Elli skada sig så Geb fick bli skåning iallafall. Skönt på sitt sätt, hann med ett par Niklasträningar innan jag bestämde mig för att flytta hem igen. 
 
Sen vi flyttade hem har allting bara gått framåt. Årsdebuten resulterade i en andra plats (visserigen i 105, men ändå) och på den vägen har det gått.
 
Kungälv 125, för ett par veckor sen
 
För lite mindre än ett år sen var han inte ens friskförklarad. Idag debuterar vi 130. Jag är så glad att jag hittat den här hästen. En häst som verkligen ställer upp till hundra procent. En häst som verkligen är ens bästa vän. En häst som fått mig att vilja dö tusen gånger om, men såhär i slutändan har det varit så värt det! 

Sex. I framtiden vill jag...

... Bli snygg, känd och rik. Vi gör det enkelt och förklarar med en grym låt, med en grym text. (ja, den är fortfarande grym sådär 10 år senare...)
 
 
 
Okej, lite väl kommersiellt svar kanske. Men för att ta det lite sådär inte så ingående:
 
Jag vill någon gång i framtiden ha en såndär superanläggning. Stora fina ridhus, skrittmaskin inne, fina stallar osv. Ni vet. En välplanerad anläggning som funkar både till vardags och där man kan ha tävlingar. Ah ni vet, bara för att jag gillar storslagna saker liksom. Lite inackorderingar, några hästar till tävling och försäljning och sådär. 
 
Mitt drömjobb är någon slags bladning mellan inredning, pr och event. Typ jobba med alla tre på samma gång. För att variation är roligt och sådär. 
 
Jag kommer att fortsätta vara sådär grym som jag är idag. Hehehe. Fast någon gång i framtiden ska jag bli vuxen och ödmjuk jag med. Jag ska bli lite mer ordentlig, kontrollerad och genomtänkt. Kanske. 
 
Jag ska skriva klart min bok. Bara för att jag tycker synd om alla tjejer som växer upp med samma problem och frågor som jag hade som ung. Typ, vad tar bort vodkasmaken bäst? Lågskor eller klackar? Hur fixar jag grymmaste hemmafesten? Det är helt enkelt min plikt att få den utgiven sen med. 
 
Jag tänker flytta ifrån Alingsås. Vart har jag dock inte bestämt än. Har alltid gillat västkusten, men att bo i en sommarstuga sådär året runt är lite för avlägset för att funka. Mer om det senare helt enkelt. Det märker man.
 
Någon gång ska jag faktiskt bli kär... Tro det eller ej. Men det ingår liksom i min plan om att bli vuxen. Jag vill ju faktiskt gifta mig (har planerat ca 20 drömbröllop, så blivande make har något att välja på) och skaffa barn (har även planerat namn till mina kommande döttrar (även här finns förslag (Vera, Tyra, Josephine, Sophie, Ophelia (ja, jag gillar teman.. (och paranteser)))), har även förslag till pojknamn, men det är mer i stil med Gandalf, Wolverine, Newton osv.. (inte så serri helt enkelt))) så att bli kär är liksom ett måste då. 
 
Här var en liten kort beskrivning om mitt planerade liv om ett par år, vissa saker lite större än andra. Men, utan en dröm kan man inte skapa en plan och utan en plan kommer man aldrig någonstans. Dags att ta tag i livet! 

God förmiddag

Alltså. Hur gött är det inte att vakna vid sju av sig själv, helt utvilad, en lördag...? Blev dock en slömorgon iallafall. Liksom hur skönt är det inte att ligga och dra sig i sängen, kolla något avsnitt av sin favoritserie, äta lite frulle. Toppen helt enkelt. 
 
Nu sitter jag här med mina uppsatser igen... Haha, kanske dags att prioritera bort candy crush och göra det jag ska ordentligt. Någon mer än jag som har så dålig självdisciplin? 
 
Nej, som sagt. Ta tag i jobbet så jag blir klar snart. Efter det stallet, trimma igenom Gabbis och sedan fixa för imorgon. Åker ju till jennylund för lite tävling. Woho. Dessutom har jag med mig dubbelt upp med groomar, så förhoppningsvis kan det kanske bli lite bilder också. 
 
Från 120debuten, -11

drinkkväll

Idag är en såndär skön dag. Sovmorgon hos Lovi, snabbis i stallet och nu en massa jobb. Men det är faktiskt helt okej med jobb, rätta lite prov och inlämningar. Roligt när eleverna gjort bra ifrån sig. Nästan så man blir lite stolt.
 
Kan ju säga att det är välbehövligt med lite lugn idag. Gårdagskvällen bjöd på en hel del vildheter. Skulle egentligen bara dricka drinkar lite sofistikerat med Lovisa, Karin kom förbi och det hela slutade med nattpromenader, skitsnack och one direction affection... Trevligare kunde jag iallafall inte haft det, och med tanke på våra grymma planer så blir det mer sånt här till folket. Woop. 
 
 
Sånna där riktigt ordentliga mojitos.
Seriösa drinkar hemma är underskattat. 
Och ja, jag har hundratals bilder men väljer att inte visa
på grund av att jag inte vågar råka ut för mina vänners vrede...

torsdag

Vad hemsk jag är som lämnar er helt utan uppdatering i flera dagar.... Fy skäms osv. Senaste dagarna har gått i ett. Jobb, stall, äta och sova typ. Så roligt har jag.
 
Har haft Sussies hästar idag, ridit en av dom, motionerat min egen och Areno, en av tjejerna i stallets ponny, idag och igår. Alltid roligt att sitta på lite annat. Träning i tisdags med.  Första uteträningen, och första träningen på länge för Sussie. Gick faktiskt väldigt bra efter en stund. Fick en hel del bra tips och sådär, och även lite pepp inför helgen... Kan behövas. 
 
Snart ska jag tillbaka till stallet igen. Hästarna ska in och vet inte om jag ska fixa kvällsmat och sånt där. haha bra planering... 
 
Caruso - dagens roligaste 
 
Och lille Areno, 

Fem. Mina vänner

Här hade man kunnat dra en hel bibel om alla mina vänner, hur mycket jag älskar dom osv osv. Men som vi redan avhandlat. Jag är varken speciellt känslosam eller har speciellt många vänner haha. Mobbad chey, har egentligen inga vänner. mamma betalar bara bra. Så, nu var de skämten avklarade så nu slipper ni! 
 
Vi drar helt enkelt en kort liten guide om de vänner som figurerar mest här i bloggen helt enkelt. 
 
Först ut får Linda vara. Bloggar ingenstans förtillfället. Dock mycket känd från JosGeb
 
 
Man skulle kunna kalla henne min vapendragare i vått och tort. Vi har hängt ihop så länge jag kan minnas ungefär. Från Östadkulletiden, via Strömsholm, Via Forsgård och Arvidssons, och vi är fortfarande vänner. Sinnes. Historian om hur vi lärde känna varandra är för lång för att dra så här, kan bara meddela att den är legendary! 
 
Nummer två blir min älskade Nattis! Natalie jobbar mest som proffessionell bloggläsare, så blir ingen länk för henne. 
 
Nattas och min vänskap började egentligen genom att vi var bittra fiender. Natta var bff med mitt ex nya ligg, som gjort för bråk liksom. På något sätt bjöd jag med henne på krök och efter det har vi hängt ihop! Skall också tilläggas att Natta är världens bästa wingman, står ut med mig trots mina damp och hon är a-a-amazing helt enkelt! 
 
Nummer tre blir en dubbelplats och den går till Systrarna Berghäll! Om ni tycker dom är lika sköna som jag tycker så hittar ni mer här
 
jaaa, ni har precis sett bilden men tror det är den enda jag har där de båda figurerar. 
 

Linnea och Erica är rätt nya bekantskaper ändå. Lärde känna dom för lite drygt ett år sen, när de agerade hästägare åt Linda. Klickade direkt och på den vägen är det ;) Nej men serri. Skönare brudar får man leta efter. Ni vet, sånna där man verkligen alltid har svinkul med! 
 
Sist, och typ minst, tar vi Lovisa. Henne hittar ni här.
 
 
 
Även här en ny bild, men alltså. Vi brukar inte ta kort på oss själva. Lovisa är den söta kinesen till höger :*
 

Lovisa och jag.. Alltså. Vi har typ alltid varit vänner. Eller något i den stilen. Ett tag hatade vi varandra på grund av att hon red för rivalklubben (som jag nu är en del av...) men vi blev mogna istället och nu är hon en av mina äkta broes. Lovisa är också en sån där skön brud. En sån man kan säga allt till. En som inte dömer mig för allt hemskt jag gjort här i livet. Guld värd helt enkelt! 
 

Nu har jag säkert glömt någon viktig. Känner du dig kränkt så säg till, antingen är du inte värd att stå med eller så är jag världens sämsta kompiz. Hoppas på alternativ ett. Puss

Bästa sättet att börja morgonen

Inga lektioner före tolv idag. Passar på att göra sånt där som ska göras hemma istället. Blev en tur till stallet samtidigt som jag lämnade mamma. Bara träning ikväll som är kvar. Skönt. 
 

Fyra. Hästar i mitt liv

Vi tolkar det som mina all time favourites helt enkelt. Jag är inte en sån där som fäster mig vid hästar egentligen.  Men det är några små guldkorn som lyckats nästla sig in i mitt hjärta ändå. Orkar inte dra en bibel idag med. Så det blir lite kort bara. 
 
Nummer Ett. 
Karmalita Ciska's Sissy.
Foderponny. Hade henne 07-08 tror jag. En ponny som jag lärde mig otroligt mycket på, trots att det gick förjävligt varenda gång vi var på tävling. Det är en såndär ponny jag hade velat fått nu. Jösses vad fin hon hade kunnat vara!
 
 
Två. Levado och Joystick
Absoluta favoritskolhästarna på Strömsholm. Hittade verkligen inga bilder. Men just för att jag tycket om dom så mycket förtjänade de inte att inte nämnas! och här passar vi på att lägga in ett litet Vila i Frid kära Jojje! 
 
Tre. Hippson
En unghäst jag lånade av Daniel Svensson när Geb var konvalecent. Otroligt fin, men stooooor, häst. Så himla klok och snäll. Hade jag varit lite större och lite mer tekniskt korrekt i min ridning hade han passat mig som handen i handsken. Och om det varit läge att byta ut Geb när jag tog studenten hade jag inte tvekat en stund på att behålla bästa Sune. Mer om honom finns tidigare i bloggen. 
 
 
 
Fyra. Jizzelle
Favorithästen hos Niklas. En såndär häst man antingen älskar eller hatar. Älskar blev det för min del. Så otroligt rolig häst att rida, varje dag. Satan vad jag saknar henne! 
 
 
Fem. Geb
Tror inte det behövs någon vidare förklaring här. Mannen i mitt liv. Mitt hjärta. Min andra hälft. mer behöver inte sägas. 
 
 

Tre. Sommarplaner

Bara att skriva rubriken gör mig helt lycklig. Jag älskar sommaren!!! Som vanligt har jag tusen planer. Än så länge är det bara två som är bokade, men mer kommer det bli så fort jag strukturerat upp lite och bestämt mig för hur jag vill ha det. 
 
Början på sommaren är än så länge rätt oplanerad. Precis som med valborg är jag lite sådär negativ till midsommar. Känns mest som en högtid som finns för att småungar ska få dricka första gången. En sån där kväll då alla föräldrar ser lite mellan fingrarna och låter allt möjligt hänga. "Det är ju trots allt midsommar" Inte för att det egentligen hör till ämnet. Men ja. Därför har jag som vanligt inte några planer för midsommar. Faaast, blir väl som vanligt att det blir krök ändå. Men jag kan ju låtsas att jag är emot det iallafall. Älskade dubbelmoral!
 
Det första av två som faktiskt är helt spikat är Falsterbo!!! Haha, fast det är inte heller färdigplanerat... Men har tänkt åka ner söndagen eller måndagen, och sedan stanna resten av veckan. Antagligen blir det husvagnshäng i år med, med vilka är inte heller färdigt. Men jag har ju alternativ om man säger så haha. Men blir det som jag vill så lyckas jag få med mig alla brudarna, åtminstone några dagar. Är så sjukt taggad iallafall. Har typ haft nedräkning sen förra året. haha. Bästa veckan på hela sommaren.
 
Veckan efter Falsterbo har jag lite problem alltså. Antingen blir det Gotland och stockholmsveckan, liksom hur bra lineup är de inte på kallis....... Eller så åker jag med hästapållen på meeting i Strömstad. Hade det inte varit precis lagom långt och perfekta klasser så hade valet inte varit speciellt svårt. Räkanhoppet är för småungar, så enkelt är det. Men, som sagt. Det ligger perfekt i planeringen, passande klasser och inte för långt bort... Men, min kärlek till Rebecca&Fiona, Nause, Icona pop och gänger talar liksom för sig själv. Inte värt att missa heller. Kommer bli många beslut och ombeslut i den frågan innan vecka 29 är här. 
 
Och sist men inte minst. Avslutar sommaren på bästa möjliga sätt. I Turkiet med Nattan. Drar till Alanya sista veckan i Augusti. Känner att det är ganska tur att det är det sista som händer innan livet drar igång med allvarligheter igen ändå. Om vi har otur kommer vi inte hem helt kloka, eller ens levande. Hade ju varit synd att dö i början av sommaren liksom...  För trots brist på superplaner så behöver jag väl knappt säga att det brukar bli legendariskt när man hänger med mig. :*
 
 
 
 

söndagsmorgon

Efter en sen kväll med Lovisa igår, kändes det sådär att gå upp vid sju imorse för att fodra och släppa ut... Väl i stallet var jag dock effektiv, mockat och krattat hela hagen, longerat och fixat allting. Unnade mig till och med en liten mysstund på väg ut till hagen. Det är inte ofta det händer. 
 

Trimning och kondisträning

Efter hur lång tid som helst (typ två veckor..) har det äntligen varit roligt att rida igen. Innan igår hade jag inte suttit på min häst sen i söndags, dock har han ju longerats och Malin har ridit honom, men jag har mest varit på marken. Sen vi va i Falköping har det bara känts sådär jobbigt att rida. Knappt roligt att hoppa. 
 
Va egentligen inte så himla taggad på att rida igår heller, men det är tävling nästa helg så lite ordning och reda får det vara. Igår blev det ett hårt trimmpass. Mycket förvänd galopp, byten och skolor och rakriktning. Fick en del beröm av stallkompisarna över hur fin han börjar se ut. Det känns verkligen att han börjar bli bärig och hitta sig själv nu. Äntligen. 
 
Idag blev det kondisträning. Ett riktigt sånt där pass där han verkligen fick jobba igenom hela kroppen. Vi har en toppenslinga som går runt alla hagar och så, där kan man ligga och rulla på. Man får trava en liten bit förbi stallet och husen men det är nog lika bra det. Så det blev ett par varv där, jobbade mycket med en varierad form. Ett par steg i lite högre form, sedan lång och låg, låg och rund osv... Nyttigt det där. Det blir lätt att jag mest bara rider honom i den formen han tycker är bekväm, rätt lång och låg. Det är ju den formen som han ska arbetas mest i på grund av ryggen. Men vi måste ändå komma vidare och kunna variera lite mer. Ska bara tänka på det samtidigt som man har allt annat med haha. 
 
Imorgon blir det lite longering, skönt att inte köra på stenhårt efter en liten svacka. Har en ganska skön ridvecka framför mig. Lagom mycket för att hålla motivationen uppe. Longering imorgon, Malin kommer måndag och torsdag. Tisdag ska jag träna för Sussie, lördag trimma och söndag tävling. Då är det bara onsdag och fredag kvar att göra något vettigt av. Det ska jag nog lyckas överleva haha. 
 

Två. 15 saker ni inte visste om mig

För det är fan nice med sommar alltså. 
 

Så. 15 saker ni inte visste om mig. Med tanke på hur öppen jag är med det mesta är det här svårt. men vi ger det ett försök.
 
Ett. Jag är en av de mest ärliga personer jag känner. Samtidigt som jag är blyg, och dryg. Ingen bra kombination. Jag tror det är därför folk inte klarar av mig innan man lär kännas. Tragiskt. 
 
Två. Jag hade en riktig sjuk crush på en b-kändisryttare över halva förra året. På grund av en smärre tabbe från min sida var det en lite obesvarad men ack så jobbig "kärlek" från min sida. Det hela löstes på ett väldigt bra sätt på nyår då jag mötte en nästintill identisk kopia av honom. Som tur var var TT, som vi kan kalla honom, lite fulare men på ett sätt att man insåg att orginalet inte var speciellt snygg heller längre. Tur! 
 
Tre. När vi ändå är inne på killar. Är nog lite onormal, men har alltid gillat yngre killar. Alltså inte sådär 10 år yngre, men ett bra exempel. När vi gick i nian hade jag och Lovisa en favoritsysselsättning. Att diskret spana på sjuorna. Hur mycket vi än försökte gick det inte att hitta någon snygg nia i hela Alingsås. Däremot verkade 94orna vara en bra årgång med tanke på hur många kärlekar vi hittade där... 
 
Fyra. Och på tal om Alingsås. Trots att jag levt här i hela mitt liv ungefär så umgås jag med väl med ungefär tre personer härifrån nu för tiden. Vet inte om det beror på att jag har grymma vänner på alla andra ställen, eller om jag är en sån tönt att ingen vill vara min vän. Haha! 

Fem. Ibland önskar jag att jag aldrig börjat rida. Mest för att jag undrar hur mitt liv hade sett ut nu isåfall. Allt jag är och har nu för tiden är så påverkat av den ridsidan av mitt liv. 
 
Sex. Jag har helt ärligt världens bästa föräldrar. Kanske egentligen inte har med mig att göra. Fast har hört att man blir som man umgås. Så där har vi väl lösningen på varför jag är så a-a-amazing.
 
Sju. Jag kan inte dricka vin. Det slutar alltid med att jag spårar, spyr eller kommer inte på något mer klämmigt ord på S.
 
Åtta. Jag ska skriva en bok. Eller rättare sagt jag och Linnea. En sån där bok om sex, alkohol och party. En sån bok som man önskar fanns när man va yngre. En riktig "girls guide to vodkadrinking and fucking". Ni vet. Tips på hur man gör för att bli full fortast, tips om att man skall hänga med fula tjejer på hemmafest men snyggingar när man är på krogen. Sånt unga tjejer behöver veta om icke-pk-livet helt enkelt. Vem hade inte velat läsa den liksom. Mamma kanske. Hon hade skämts över att ha en dotter som mig.
 
Nio. Jag träffade varken mina syskon eller min pappa på över två år. Nu ses vi igen, vilken känns såhär skönt <----------------------> om det här är max <->
 
Tio. Och ja, jag har syskon och en far. De bor i den stora staden Vårgårda, som för den oinsatte ligger ca 1,5 mil härifrån lilla Östadkulle. Lite överkurs. Jag har tre bröder, och två systrar. Mer än så behöver vi inte gå in på nu, för ingen kommer hålla koll iallafall. 
 
Elva. "det är roligare att ha kul". Det är världens bästa citat någonsin. Kommer från någon av herrarna i Rytterne Röj, lokalkändisar i Kolbäck med omnejd. Det bästa är att det påminner mig om en av de bästa perioderna i mitt liv. Trean på Strömsholm. 
 
Tolv. Och på tal om Strömsholm. Innan jag bestämde mig för att jag faktiskt ville satsa på hästar och gå ridgymnasie hann jag med både en kort period på estet-dans och sedan resten av året på NV. En sån tönt var jag en gång i tiden. 
 
13. Det finns fyra kvinnor här i världen som jag skulle bli lesbisk för. Heidi Klum, Leighton Meester, Megan Fox och Emilia Clarke (från Game of Thrones). Ingen vidare förklaring behövs. 
 
14. Jag har varit grym på att spela fiol. Slutade när jag började sexan för jag tyckte det var för pinsamt att hålla på med sånt när jag började högstadiet. (ja, vi började högstadiet i sexan på min skola)
 
15. Och på tal om sexan och högstadiet och skola och högstadiet innan jag bytte skola framförallt. Jag var en sån hemsk elev i sexan och början av sjuan. Mobbade de andra eleverna, mobbade lärarna och blev mobbad. Var hemsk helt enkelt. Det hela slutade med att jag fick byta skola för att varken lärarna eller rektorerna ville ha kvar mig. Haha. vadfan liksom... 

Vissa dagar saknar man mycket

Fina Livanos, inte så populär just då...
 
Yajamila, Jacsonfotografering. Resultatet finns här
 
 
Clicken Flyinge - 12
 
 
Anni UVM -12
 
 
Jacson Henriksdal -12
 
 

Ett. Min drömman

Varning för väldigt o-pk åsikter osv. 
 
Så, ni har blivit varnade. Kort och gott. Egentligen blir jag inte kär. Så min drömman skulle väl helt enkelt vara han där som får fjärilarna i min mage att vakna till liv. Om vi nu skall vara poetiska. Men det skall vi inte, utan jag ska tydligen ge en detaljerad bild av vad jag drömer om. 
 
Insidan är ju tydligen det viktigaste, så vi börjar med det. Jag vet vad jag aldrig skulle kunna falla för iallafall. Något som jag inte beblandar mig med i övrigt heller. Skulle ALDRIG bli kär i en korkad person. Eller alltså. Inte korkad. Mer ni vet, en sån som inte har något emot att sitta i kassan på Ica resten av livet. En sån som tycker att det är helt okej att gå barn- och fritid med g i hälften av ämnena, En sån som hänger på terminalen i Alingsås som fredagsnöje. En sån som helt enkelt inte har några krav här i livet, en sån som nöjer sig med det enklast möjliga. En sån skulle jag aldrig kunna bli kär i. Mest för att jag inte skulle hänga med en sån från första början. 
 
Så vad gillar jag egentligen? Jag gillar killar man kan prata med. Alltså verkligen prata. Om allt. Djupa saker, sofistikerade saker eller bara helt enkelt typ vädret. Någon som inte håller med mig bara för att, som kan argumentera och som faktiskt är lite allmänbildad. Inte som när jag var tvungen att förklara för mitt ex vad EU är...
 
Och till det näst viktigaste,  eller om jag ska vara ärlig så tycker jag faktiskt att utsidan är minst lika viktig. Kanske inte just bara utseendet, men alltså. Kläder, image, attityd och vänner osv. Det är faktiskt viktigt. Jag har egentligen inte någon såndär typsik stil jag dras till, har aldrig varit hon som gillar badboys, turkar, sportkillar osv. Men om man frågar vem som helst som haft en konversation med mig angående snygga killar om vad jag gillar så skulle svaret vara givet. 
 
Långt hår. Alltså inte superlångt, men ah lagom helt enkelt. Så man kan ha en tofs typ. Eller i den stilen. Jag gillar hår helt enkelt. Och då snackar vi på huvudet, all annan kroppsbehåring (inte ögonfransar och -bryn då...) går fetbort. Inte okej! Men det har gått så långt att tjejerna försöker fixa ihop mig med killar, bara för dom har frilla liksom.. Haha! 
 
Så det låter ju ganska lätt ändå. Drömman = nice frilla, snygga skor, schysst jobb, cashflow, sofistikerad och nu till det viktigaste av allt. Absolut ingen såndär känslomässig, mesig, snäll, äkta toffel. För att citera mig själv med ett utdrag ur min dagbok för ca ett år sen: 
 
"Varför är killar sånna pussys. Alla tjatar om att män är svin. Hade varit glad om jag träffat en sån man. Jag tycker mest dom ska vara sådär jobbiga hela tiden, bry sig och ha sig. Hur svårt kan det vara att träffas, ha grymt sex, dra därifrån och inte höras av på två veckor utan att det blir konstigt..."
 
På något sätt känns det som att min drömman inte hänger ihop med någon att bli kär i. Vilken tur att jag inte blir kär helt enkelt. 

Gotta get down on friday!

Det är freeeedag!
Två mattelektioner och en Nolektion kvar.
Senare väntar gött häng med Alle.
Det firar vi med en gammal goding. Woop! 
 
 

All good things must come to an end

Idag åker kung Saint Amour ifrån Svante och Torstorp. Lite sorgligt sådär. Skönare häst får man leta efter alltså. Världens gulligaste Anton! 
 
Söta 
 
 

10dagarslistan á la Lovisa

Som jag nämnt tidigare, typ igår kväll..., har jag fått klagomål på uppdateringen från min käre vän munterbarn. Hon fick därför i uppdrag att sätta ihop en fin utmaning åt mig. Gillar kategorierna, nio av tio saker är våra standardsamtalsämnen. Meeen, eftersom jag och Lovisa är rätt hemlighetsfulla av oss så är det väl på tiden att någon delar med sig av det. 
 
Men, här har ni den iallafall. The one and only uppdragslista.
 
Ett. Min drömman
Två. 15 saker ni inte visste om mig
Tre. Sommarplaner
Fyra. Hästar i mitt liv
Fem. Mina vänner 
Sex. I framtiden vill jag...
Sju. Min häst
Åtta. Så här var jag när jag var liten
Nio. 10 saker jag gillar och 10 saker jag ogillar
Tio. En perfekt dag i mitt liv skulle se ut såhär...
 
Ps. Om det är någon mer som är sugen på att önska kategorier. Varsågod, lovar att inte göra er besvikna :*
 

onsdagskväll

 
We used to own this town, share our hearts 
Rebecca & Fiona – Union
 
 

Som sagt, ingen tävling idag och brudhäng igår kväll med Linda och systrarna Berghäll! Riktigt mysigt och sådär som man vill ha det. Jag och Linda tog en spontantripp in till stan för att hänga en stund på chez med. sådär precis lagom valborg. Har verkligen tröttnat på det där överhajpade valborg som man utsatt sig för alla andra år. Usch! Spårar alltid och hur kul är det liksom... 
 
Idag har jag inte haft för mig så hemskt mycket. Kom hem runt lunch till grillpremiär, åh vad jag älskar grillat alltså! Halva kvällen gick åt till telefonkonferens och andra halvan har jag rättat matteprov. Så roligt är det att jobba som lärare. Imorgon är det dags för prov med andra klassen, så blir väl en likadan dag imorgon. Meeeen, vad gör man inte för pengar. hehe nej men, jag tycker ju faktiskt att det är svinkul oftast. Just nu har jag fått ett uppdrag av min käre väl Lovisa, en 10dagarslista för att min uppdatering tydligen suger. Så är det när man är så upptagen som jag är... 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus