Hoppdags

Fantasifullt som sjutton, 16metersövningen på gång. Nu du Geb, nu blir det jobbigt.


Silver-Sara slirar till det

Ingen kan väl missat att Silver-Sara snubblade på mållinjen även igår. Så nära ett till jerringpris till ridsporten, men det nådde inte riktigt ända fram. Något som heller inte lyckats undgå någon är väl Saras partyhumör? 
 
Javisst, alla kan råka ta en drink för mycket. Och det handlar inte alls om att jag på något sätt inte unnar henne det här. Det handlar om att hon representerar hela hästsverige offentligt, i direktsändning. Det hon gör i tv ger en bild av oss hästtjejer (och -killar) inför resten av svenska folket. Det hon gör påverkar indirekt hur andra ser på oss. 
 
Jag förstår att det lätt kan bli för mycket. Herregud, säg den ridtjej som inte kaozat på en fest någon gång. Det är nästan standard att vi har en drink i ena handel och pisken i den andra. Ja, inom vår lilla krets vet vi att vi är ena jävlar på att festa. Det är inget nytt att ryttare kan roa sig helt enkelt. Men när till och med vi som sitter hemma i tvsoffan och kollar på idrottsgalan hoppas att en ryttare inte vinner på grund av att man är osäker på om hon ens kan hålla ett sammanhängade tal. Då är det lite illa.
 
Det är ju faktiskt inte bara en eller två gånger som jag hört någon klaga på att ridsport inte blir taget seriöst. Ja men, då får vi väl bete oss seriöst i offentliga sammanhang då. Om man är såpass alkoholpåverkad att man behöver stödja sig i programledaren för att hålla balansen så är man för påverkad. Faktiskt. Jag kanske låter som världens konservativaste bitterfitta nu. Men helt seriöst, ingen kan väl komma och säga att ni tror seriöst att hon kunnat gå stadigt upp och ta emot priset.. 
 
Men samtidigt är det skitkul med ryttare i topp. Och ett stort grattis till Lisa Norden till alla priser. Det tycker jag absolut att hon förtjänade. En otroligt sympatiskt tjej som faktiskt in i det sista visar upp en väldigt proffsig och sympatisk bild av sig själv. Sånna gillar vi! 
 
ironi när det är som sämst. 

krångel

Efter ett antal dagar och massvis av försök så kan jag äntligen logga in igen. Vet inte riktigt hur det går till, men allt sånt här tekniskt jag tar mig för har en benägenhet att krångla.. Inte för att jag är speciellt oteknisk egentligen, har nog mest bara otur ;)
 
I övrigt händer det inte så mycket egentligen. Rider, chillar, äter. haha. Som en äkta hästtjej helt enkelt. Hade nyss 15 minuters nära-döden-upplevelse dessutom.. Min kära bil är inne på lagning, så har en lånebil. Kan ju säga att det var det värsta jag varit med om. Från Alingsås hit till östadkulle vet jag inte hur många skrik och böner till gud jag hunnit med. Snö, liten minibil utan finesser och jag hör inte ihop helt enkelt. Lovar att aldrig mer klaga på den stora älsklingen igen... 
 
<3

duktig pålle

Har varit och hoppat Gabbis nyss. Duktig som jag är glömde jag påminna mamma om att både filma och ta bilder, haha. Var ju dock inte så intressant, håller ju fortfarande på att sätter igång honom så blev mest bara styrketräning och lite gymnastik. 
 
Började med att rulla över 5 studs, göra halt efter på rakt spår och sedan en vändning och komma på det igen. Gjorde det ett par gånger tills han lyssnade och väntade hela vägen. Fortsatte med att travhoppa ett kryss till att börja med, la på en bakre bom efter ett par språng och höjde upp det lite eftersom. Avslutade med att bygga om det till 5,5an. Så travbom - räcke - 5,5 meter och sedan en oxer. 
 
Till att börja med var han lite väl på, har ju inte hoppat ordentligt på länge så inte så konstigt att han är taggad. Bytte inställning på bettet och var ännu mer noggrann med att få igenom förhållningarna ordentligt, fortfarande lite springig och okoncentrerad så höjde upp en bit till så han backade av lite av sig själv. Funkade bra så, och hoppade ett par fantastiska språng. Fina pållen! Blir nog lite bommar och bockar imorgon, bara för att få igenom lydnaden som saknades lite grann idag. 
 
 

morgonstund

Det är lördagsmorgon, vilket betyder att det är helt okej att ta lite sovmorgon, vilket betyder att jag gör det. Jag har lite morgonchill här i sängen med mig mig själv. Det lät precis som något heeeelt annat men nej. Kollar film och dricker varm choklad och har det fint helt enkelt. 
 
Jag har insläppet i stallet senare, så åker inte up dit förens vid halv tre eller så. Mamma följer med och hjälper till, så ska passa på att rida lite markarbete/hoppa när jag ändå har någon som kan höja och sänka. Förhoppningsvis ska jag väl försöka hinna klippa klart hästen med, har ju iallafall olja till maskinen nu och vi får hålla tummarna för att den klipper ordentligt då. 
 
Min fuling. :*

Enda positiva med snö

Att man kan motionera hästen lite hårdare utan att anstränga sig mer...


Uppe med tuppen

Jag har legat och snoozat sen kvart över sex, är man lat om man bara inte orkar ändra vilken tid alarmen ska ringa? Börjar bli dags att gå upp nu iallafall. Jag måste säga att det här med tidiga mornar inte riktigt är min grej, inte när man måste vara trevlig och vara fixad och allt vad det är från början iallafall.. tacka vet jag att gå upp sju minuter innan man börjar och gå direkt ut i stallet, mocka sina boxar och hålla käften. Det är grejer det. 
 
Men, nu är det dags att sätta fart. Kan ju inte möta världen som jag ser ut nu direkt. Vi hörs senare! :* 
 
Stenhård bild från arkivet, bara för att

torsdag

Bara för att det är snöstorm ute så bjuder jag på en sommarbild.
För övrigt min käre vän Sara och min bff Natta.
 
 
Idag ska jag gå och lägga mig tidigt, eller jag har redan gått och lagt mig om jag ska vara ärlig. Har redan blivit trött till och med, och har jag tur hinner jag somna under det här dygnet. Upp tidigt imorgon med, lite jobb och sen rida så jag slipper trängas i ridhusen med alla andra. 
 
Eftermiddagen har bestått av ett himla flängande. Egentligen har jag inte gjort så mycket vettigt, men känns som jag åkt fram och tillbaka överallt. Egentligen skulle jag bara in till stan och hämta mor min, blev en sväng till stallet för att packa en höpåse, in på både jordnära och sussies för att leta efter klippmaskinsolja hehe tänkte att jag kanske skulle kunna ta och klippa klart min häst snart... Meeeen, det är så det ska vara. 
 
Men bäst att jag passar på medan jag fortfarande är trött, film som ska väljas och sedan sovdags. Hörs imorgon :*

Visioner

Titta vad jag hittade. Sista lyckade tävling på Gebbis. Vad glad man kan bli över något sånt! Fina pållen. En toppenrunda i 110 och placering. Nästa tävling ska vi hitta samma flyt och känsla, så det så!
 
Bilderna är från Nyby Torshälla, 110 och 120 debut i oktober 2011
 
 

Effektiv.

Klockan är inte ens elva, jag har varit på möte inne i Alingsås, hunnit både rida och göra klart stallet och är dessutom hemma och har duschat. Det kallar jag effektivt. Att jag dessutom kom upp i tid och faktiskt var tvungen att borta mitt hår hehe är bara en grym bonus. 
 
Mötet gick bra, snart rullar pengarna in som de ska.. Inte direkt men man kan ju hoppas. Ridningen gick sådär alltså. För det första vart där lite stressigt, satt upp vid halv och vid hel skulle de harva. Blinkade dock lite fint åt gubbarna inte på något felaktigt sätt utan bara gulligt och de tog andra ridhuset först. Men, fick sällis av en av ridlärarna som skulle trimma en lektionshäst så jag bestämde mig för att lämna gramanen i stallet. Det går ju självklart utan, men vi har alltid typ tio minuter, en kvart i början innan han kommit igång då det är roligare att springa och kolla på allt, bli lång på fel sätt och bara vara allmänt brötig. Med gramanen slipper vi den stunden och sedan är det bara att plocka av den. Resultatet blir detsamma, men jag tror att den där första kvarten sliter mer när han får gå fritt och jag inte riktigt rår på honom än om jag plockar på en graman. Meeeeen, med massor av volter och övergångar så blev han rätt fin. Inte super men okej fin. Med tanke på att han gått som en klocka hela året så får det faktikst vara okej med sånna pass då och då, kan ju tillochmed vara bra så man faktikst får koll på vad det är som inte funkar ordentligt. 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen en stund igen. bara för att jag kan :*
 
Mina nya stallkompisar
Den ena heter tydligen mr rabbit enligt en ponnytjej.
Vet inte om jag tror på det dock.

Att man kan sakna någon så mycket

Finaste Sune :*

just nu

Första gången jag går upp seriöst innan nio sen jul,
konstigt nog gillar jag det.
Nu: Mot alingsås och lösa världsproblem. 

ridsug och planer

Brukar ni få den där känslan ibland, ni vet när det verkligen pirrar i hela kroppen och ni är så himla taggade på något? Så känns det just nu, komiskt nog över en sån banal sak som att jag ska rida imorgon. Helt sjukt faktiskt, länge sen jag var såhär ridsugen. Länge sen jag var ridsugen överhuvudtaget. Men nu verkar det ha släppt och ingen kan vara gladare än jag just nu. 
 
Ligger i sängen och planerar upp morgondagens ridpass, vad som funkar bra och vad som behöver fokuseras mer på, hur vi ska ta oss dit och hur jag vill ha det. Det tror jag är en viktig grej, att komma på hur man vill ha det. Både inom ridningen och i vardagen, för vet man inte hur man vill ha det finns där ingen chans i världen att man lyckas uppnå det. 
 
Ska ta och svara på ett par mejl också, planera upp lite saker och hålla ett par tummar. Har lite grejer på gång, herregud jag bloggar ju vad förväntar ni er... Sjukt spännande, och med lite flyt och mycket arbete ska jag iallafall ro i land ett par av grejerna. Mer om det när allting är mer säkert. Puss och godnatt :*
 
Typ såhär mycket chillar jag just nu, 
på bilden Laura KS. 

kärt återseende

Idag har jag lyckats med något helt otänkbart. Körde fel i Alingsås. Hade varit och lämnat Lovis långt bort i den där kanten av stan (ja i Alingsås är det okej att kalla Alingsås stad, punkt) som jag typ aldrig varit förut. Va tvungen att slå på gpsen för att hitta hem. Haha, trodde aldrig att det skulle hända. 
 
Och jag har haft en väldigt trevlig stund med Lovisa. Längesen sist, men tycker om vänner som det inte känns ett dugg konstigt med trots att man inte setts på tusen år. Har hunnit med en fika och massvis av tjöt. Skitsnack, killar, hästar, lite hockey, hästar, killar och ytterliggare lite skitsnack. Ungefär som vanligt alltså. Toppen helt enkelt. 

Mål 2013

Det känns som det är lite av standardrubriken på hästbloggarna för tillfället, men vafan. Det är bra med mål, och för min del iallafall så känns det mycket bättre att ha mina mål så här officiellt. Det är inte bara jag som märker om jag misslyckas och därför försöker jag alltid lite mer för att få det att funka. Eftersom jag för tillfället inte riktigt vet hur jag vill göra med Geb så är det så himla svårt att sätta upp för långsiktiga mål, men självklart har man ju alltid saker man strävar efter. 
 
Jag brukar alltid dela upp det i mätbara mål och sådant jag jobbar på hela tiden. Oftast är väl det som går att mäta resultat på tävlingar och liknande, och resten är ju sådant som liksom kommer automatiskt men som man ändå kanske ska fokusera mer på.
 
Mål 2013:
Till att börja med vill jag få ett par fina nollrundor, 
Sätta nollorna i 120 och därmed kvala 130
Få ordning på omhoppningarna
Rida felfritt även i 130
Kunna rida ut ensam och med andra utan att han blir kivig eller försöker vända.. haha, hej f12
 
Saker att jobba på:
Fokus kommer ligga på att bygga upp Geb ännu mer,
försöka få honom mer musklad och även i bättre kondition men framförallt få honom hållbar
Ska jobba mycket med lösgjordheten, han sitter fast på ett par ställen i halsen men ska låta vår equiterapeut kolla honom igen och få lite hjälp med det.
Vi ska fortsätta med ett varierat arbete och försöka få fram ännu mer bjudning och glädje. 
 
Jag själv måst arbeta med att lita på honom, framförallt när vi är iväg och hoppar, jag lever fortfarande kvar i det där med att han ska stanna på allt och vågar inte slappna av ordentligt. 
Jag ska bli mer fokuserad när jag rider. Måste bli lite snabbare på att anpassa mig, inte stanna kvar i drivmoooode när hästen redan går fram osv..
 
haha, så där lagom käckt. Men nu ni, nu taggar vi ett bra år. Nu är det dags att visa alla andra vilken superpålle jag har :* 
 
 
  Fina hjärtat
 

Det går framåt

Det gick sådär med att komma iväg till stallet tidigt, haha. Vaknade vid 10 igen och orkade inte skynda mig direkt. Blev en lång brunch och kollade äntligen klart på Skyfall. Blev inte så himla exalterad faktikst, kanske berodde på förväntningarna, eller så var den helt enkelt dålig. 
 
Kom iväg någon gång i förmiddags, hann ta in pålle precis innan världens regnskur brakade loss. Blev longering idag, passar på när det är tomt i ridhusen så man kan ta så mycket plats man vill. Haha, känns som att jag upprepar det här dagligen, men fan va fin han var idag. Innan har han alltid varit lite spänd i galoppen och inte riktigt velat släppa igenom. Speciellt i höger varv har han lätt blivit lite hög i formen och fallit inåt. Idag fanns inga sånna tendenser, lång och rund och smet varken in med bogar eller bakdel. Så kul när det går framåt. 
 
 

Tidigt

Helt toktidigt och jag kröp precis ner i sängen igen. Usch och fy, men vad gör man inte för att kunna rida när ridhusen är helt lediga... 
 
Dags för ett par avsnitt gossip girl, sova ett par timmar till, sedan iväg till min ädle springare och någon gång efter det en fika med min käre vän Lovisa. På tiden! 
 

Som på moln

 

Ni vet den där känslan när man inte vill sluta rida? Idag var en sån dag! Idag var verkligen en sån dag. Eller till att börja med var Geb billig. Spänd, ofokuserad och tittig. Meeeen, hästen gör som ryttaren beter sig eller.. Bara för mig att ta ett djupt andetag, fokusera och Ride On! På med skänkeln, erbjuda stöd på svaga sidans tygel och ännu lite till skänkel. Hur svårt kan det vara? Känner mig som hjärntvättad av Jens idag, men efter att ha sett och hört honom iprincip dagligen i två år är det kanske inte så konstigt.
 
Men, sagt och gjort. Efter massa fokus från min sida och lite arbete från pålles sida så svädade jag fram på moln. Är fortfarande skakig i musklerna, haha. Antingen är jag för otränad eller så har jag jobbat rejält idag. Tror nog på det första tyvärr... Men det är sånna här pass som gör det värt alla dom där dagarna som när regnet öser ner på den planerade skrittdagen eller när ridhusen inte är lediga förens 21.30 (ja, jag har ett enkelt hästliv om det är mina största problem) 
 
Nu ska jag ta och planera upp min ridning för resten av veckan och sedan gå och lägga mig tidigt. Upp vid halv sex imorgon och göra nytta, chill! 

I backspegeln

Snackade lite med Jennifer igår om tävlingar och sådär. Om att vara taggad, osäker och allt mellan himmel och jord. Och kom fram till att jag inte startat Geb i avd A sen November 2011. Det är ett tag sen. Massvis som häntoch för er som inte hängt med kommer här en liten resumé. Fokus på det där jag innan inte velat prata om istället för vägen tillbaka. 
 
 
Hösten 2011 började riktigt bra, placering i iprincip varenda start, fram tills inomhustävlingarna kom. Hade startat någon 120 ute med halvkassa resultat, mest pågrund av mina nerver. Men, inomhustävlingarna, då gick det åt helvete. Första var i Katrineholm och Daniel, min dåvarande tränare, var där och skulle hjälpa mig. 110 gick sådär, slutade rida in i kombinationen så fick ett stopp men annars kanon. Hann precis få startsignal i 120 innan han stod på bakbenen. Klarade med nöd och näppe att ta mig igenom starten innan mina 45 sekunder av istadighet var över. Hoppade fint både ett och två och tre, sedan kom fyran som var en oxer ur vänstersväng. Ett stopp och sedan upp på två ben alldeles för länge och därmed var jag ute. 
 
Det satte ribban för resten av terminen. Hann med en likadan dag i Hamre, okej men inte bra i 110, på bakbenen i 120n. Hade en till tävling inplanderad i Heby, valde att rida 1meter och 110 istället, tänkte att det kan man ju i princip skritta över. Så jävligt bestämd in i en meter och Geb gick lika bestämt ut på två ben, hann hoppa ettan och tvåan innan han helt enkelt inte kom längre än till utgången. Likadant i 110... Där och då ville jag mest bara lägga mig och dö. 
 
Därefter gick det bara neråt. Tränare som bara trodde han var dum, ett självförtroende som bara sjönk, klasskompisar som undrade varför jag inte sålde hästen, tränare som satt upp och lyckades ta honom runt banor på 130, hästen började stegra även i dressyren. Efter min praktik hos Svante Johansson funkade det inte längre. 
 
Resten har jag nog berättat ungefär tusen gånger om inte mer. I februari 2012 var vi inne på Strömsholms hästsjukhus första gången. Kissing spines konstaterades. Sprutad, rehabträning 3 veckor. Gjorde ingen skillnad. Operation, igångsättning, överansträngning, igångsättning igen. Det var ungefär där någon gång jag började blogga på den här bloggen förövrigt, hann med två avd B starter på GHSK innan han åkte till Ellinor som lånade honom då jag började hos Niklas. 
 
Och nu är vi här. Hästen känns bättre än någonsin. Har inte hoppat ett hinder sen början på December, men i markarbetet är han verkligen super. Så nu i helgen ska vi ta och skutta lite grann, Herrejesus vad sugen jag är.. 
 
 

Realistiskt, men storslaget

Det här med att vara arbetslös alltså, det är inte så rockigt som det låter. Man har obegränsat med fritid, men eftersom alla andra är upptagna finns det en begränsad mängd med sätt att utnyttja den på. Hehe. 
 
Meeeeeen, det blir vad man gör det till, så bäst att sätta igång. Imorgon ska jag in till Alingsås, lämna lite vikariepapper och sådär och förhoppningsvis göra något som normala människor anser vettigt då och då. Under resten av tiden är det dags att börja ta tag i sina drömmar. Nytt år, dags att ta fram nya grymma sidor hos mig själv. För ni som känner mig vet ju att jag är ganska drivande bara jag lägger manken till, varför inte utnyttja det för min egen skull... 
 
Jag har idéer, tankar, drömmar, ja ni vet. Allt sånt där. Allt ifrån att jag skulle vilja klippa av mig håret till att bli president. Okej, har aldrig velat bli president men drömmer däremot om att få inreda vita huset eller att planera Paris Hiltons nästa brölopp. Men inget av det kommer hända om man bara sitter och väntar på chansen. Så, nu är det dags att ge mig själv en jävla spark i baken och börja fundera på vad jag vill egentligen. Börja tänka. Tänka storslaget. Realistiskt, men ändå storslaget. 
 
Har tydligen alltid varit en minihitler, varför sluta nu.. 

morgonhumor

Titta vad jag hittade på min hårddisk. Filmerna är ifrån mars och maj 2011, alltså typ första och kanske fjärde träningen eller något ihop. Ska visa er lite filmer från när vi är duktiga någon dag med, men en sån här tråkig tisdagsmorgon mitt i januari förtjänar man någon att skratta åt. Enjoy :*
 
 
 


Let us dance into the night

 
  
 
Silence is your call
You can play and fall
Hundred times around
Envy chances to rewind
 
Rebecca&Fiona - Dance

Tävlingsplanering

 
Ett tag kvar tills tävlingarna drar igång för oss,
men har iallafall en grovplanering
efter favorittävlingsplatser och för att kunna uppfylla våra delmål
Vet att där är flera tävlingar som krockar, men brukar göra såhär. 
Skönt att ha sållat bort det värsta men ändå ha lite valmöjligheter efter hur terminen går.
Första starten blir iallafall i Alingsås 2-3 februari. 
105 och 110 lördag, 120 söndag. Såååå taggad!!!! 

Det lilla som hänt

Med tanke på mitt lilla uppehåll härifrån har jag en hel del saker som inte visats. Kanske kan va kul att se, kanske inte. Haha...

Meeeeeeen. Sen då i Oktober när Gebbisen fick flytta ner till Klippan och bli skåning har det inte hänt så himla mycket. Har tränat en hel del för Niklas, men har för det mesta inte fått något alls på film, men inte tävlat något. Geb fick följa med på en Pay & Jump i Åstorp när vi skulle dit med ponnyerna men annars har det inte blivit något.
 
Han har även fått va leksak när jag och Linda har roat oss på kvällarna med lite hoppning. Inte så brutalt som det låtar, jag har bara låtit min kära vapendragare dela glädjen i hinderhoppning med mig 8) Lite höjdhoppningar, lite bus och mycket ordentligt jobb har vi hunnit med. 
 
Någon gång i mitten på december, när min hemflytt var nära men alldeles för långt bort ändå, så tröttnade jag lite grann på sena kvällar, kallt ridhus och att rida helt ensam så då fick Geb ett litet jullov och jag kunde inte blivit mer glad. 
 
Precis innan jul blev det hemflytt till Alingsås, och eftersom familjen var i örebro över jul fick jag lite välförtjänt och nödvändig hästvila och Geb chillade på. Någon gång i mellandagarna började igångsättningen och nu är jag mer taggad än någonsin. 
 
Jag har ju tusen planer och vill göra allt möjligt hela tiden.. Men efter att ha stannat upp, funderat, ändrat mig och sen ändrat mig igen, så tror jag, tror, att jag vill vara hemma den här våren. Tävla, ägna mig åt mig själv och den superhäst jag faktiskt har, och sedan kanske också komma på vad jag vill med resten av livet... Haha, inte lätt alltid.. 
 
 
På Pay & Jump i Åstorp, 110 ungefär. 


 
Någon av våra hoppkvällar, kravlar sig över 140 utan konstigheter.
Duktig pålle. <3
 

som en äkta rockstar

 
Hela livet är ett enda långt jullov just nu.
Inte så rockigt i längden kanske men man ska njuta medan de varar.
Har snart fixat det sista i mitt rum, sådär fem år senare, och är faktikst nöjd med resultatet.
I brist på annat ska jag roa mig med att välja vilken av mina parfymer jag gillar bäst. Bara för att jag kan. 

ska man elleeeeeeer?

funderar på en tredje gången gillt.. nu har jag ju faktiskt fungerande internet, fungerande liv och en fungerande häst. Någon som fortfarande är intresserad eller?!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus