dagens ridning

Trimmade genom Geb idag inför imorgon. Skulle prova hur han funkade på jaktstången med så hoppade ett par språng.

Började med att skritta gräsvägen bort till paddocken, tar ca 10 minuter istället för tre så han blev framskrittad ordentligt. Jobbade ett par varv i trav med lite böjda spår och försökte få igenom ställning och böjning och sedan även lite övergångar. Värmde på samma sätt i galoppen, tog ett par varv att bara mjuk upp och sedan över lite bommar och en studsserie med tre bockar för att få honom lite mer rund.

Tog en skrittpaus och sedan satte jag tryck i galoppen och tog ett par språng på en linje som stod uppställd. Tre plank med 16,5 meter mellan varje. Gick helt okej, Geb skötte sig bra och jag fick till det ordentligt.

Ska känna efter när jag hoppar fram imorgon hur jag ska göra med bett, tror jag ska ta jaktstången men får se. Känns onödigt att betsla upp i onödan, men samtidigt vet jag att han blir tusen gånger starkare inne på banan än hemma eller på framhoppningen, så kanske bättre det så jag har lite möjlighet att påverka och så att jag faktiskt kan våga rida framåt. Men som sagt, avgör det imorgon :)

på väg till stallet

Påväg till stallet,
ska trimma igenom lite och sedan fixa.

en liten ursäkt

Vill passa på att säga lite förlåt för min extremt dåliga uppdatering. Har legat i sängen heeeela dagen i princip och är på världens sämsta humör. Tror inte att någon blir speciellt glad av deppiga inlägg och massa bitterhet, inte direkt.

Ska ner till stallet nu iallfall, har inte bestämt än om jag ska skritta ut eller om jag ska tömköra. Vet inte ens vad det är för väder så får väl anpassa mig efter det.

Filmtime

 


Fina killen, galen osv.

Träns:John WhitakerSkydd:EskadronSadel:PrestigeSchabrak:Equiline
Hjälm:GPAPiké:RalphLaurenByxor:Pikeur Stövlar:TretornFalsterbo
 

Torsdagshoppning

Hoppade som sagt Geb idag. Fokuserade på banhoppning. Mamma skrittade fram honom/ledde honom medan jag började bygga. Bytte efter att jag ställt fram stöd och bestämt hur jag ville ha det. Red fram och han kändes fin. Equiterapeuten i tisdags gjorde stor skillnad, kändes rörligare i ryggen och även i halsen. Ska fortsätta stretcha och hålla igång så får vi hoppas att det blir mer skillnad! 
 
Hoppade fram på en bock och sedan även en oxer åt båda hållen. Han har börjat bjuda så bra. Även om det kanske ser så ut så är det inte alls lika springit utan jag får faktiskt en bra känsla. Ibland blir det lite väl bra, och man får tvärnita honom. Men alltså, jag klagar inte. Jag behöver inte hetsa honom längre och jag har en häst som går att reglera framåt och tillbaka för att han inte redan är så tillbaka som är möjligt... 
 
Sedan kom vi till själva banhoppningen då. Kände att jag bara skulle gå rakt på direkt utan att hoppa alla hinder utan bara köra. Började med en rätt hetsig runda. Hade byggt stigsprång på diagonalen - båge - räcke på långsidan, en vänstersväng till oxer - båge på fem språng - räcke, högersväng - plank båge 4 språng - räcke och sedan linje längs långsidan - oxer 4 språng - plank. I början kändes det ju sådär, hästen bjuder samtidigt som han springer liiiiitegrann vilket resulterar i att jag inte får ut honom i bågarna ordentligt och vägarna blir åt helvete, har ju en toppenhäst som ställer upp till 100% iallafall och hoppar trots skitlägen. Men ja, han får skylla sig själv lite när han inte tar mina förhållningar. 
 
Tänkte ta en runda till och få till det lite skolande, kom över stigsprånget och räcket. Sedan fick det vara nog. Kändes inte helt okej att han drog på så mycket. Blev ett par övergångar för att skola till honom lite och sedan ett bettbyte. Bytte från ett vanligt tredelat till ett rakt bett med kopparslingor, fast dom är nog rätt bortnötta. Sjuk skillnad, fortfarande inte riktigt där jag ville ha honom men en klar förbättring. Skönt att så lite kan göra såpass mycket ändå. Hoppade banan igen, samma problem var kvar men det funkade bättre. 
 
Avslutade med att hoppa en annan bana, samma hinder men lite annan ordning. Ville känna på hur han funkade i en bana med lite mer svängar. Känns som att det här kan bli bra! Måste bli lite mer samspelta och få till vändandet för vikten och få med yttersidan, men sen jävlar. Då kan han nog bli rolig i speedklasserna. 
 
Så överlag är jag nöjd, sjukt taggad på tävling på söndag och älskar min häst helt enkelt! 
 

pluttis innan vi kom igång idag.

Bästa Geb

Duktig Geb. Hoppat jättefint och skött sig bra. Efter ett ett byta hade jag till ochgled kontroll trots all den nya bjudningen. Så skönt! 
 

Hoppdags

På väg till stallet, ska hoppa lite bana idag. Känna igenom inför söndag och prova ett annat bett. Har lyckats få med mamma också, perfekt. Bjuder på lite hoppfilmer senare om någon är sugen? ;*

på låtsas



Det gör ont.
Det gör sjukt ont när man inser att man fortfarande bryr sig.
När man inser att man bryr sig om någon som inte bryr sig längre.
Någon som insett att man aldrig borde försökt.

Godnatt.

superglad chey

Vet inte hur officiellt det här är, men det skiter jag i. Fick ett superbesked från min fina vän Liza och nu är jag verkligen superglad.
 
För er som inte hänger med, Liza är en av mina bästa vänner från Strömsholm. En av de finaste, snällaste, envisaste, tjurigaste, partygladaste och snyggaste bruttorna i klassen. Vi har spenderat en hel del timmar ihop i ridhusen, och ännu fler på partyn tror jag nog. Så, man blir ju inte allt för besviken när hon berättar att hon kommer hem till Sverige igen (befinner sig i tyskland och hästskötar för tillfället, läs hennes blogg osv. grym!) och framförallt att hon ska provjobba i Skåne. Nästan så att vi blir grannar. Hur grymt är inte det ?!?!
 


kvällsfodring och Torresväntan

Kom precis tillbaka från stallet, har kvällsfodrat och plockat in alla hästarna. Lite kvällsmys som vanligt.
 
Nu roar jag mig med att kolla på fotbollen. Inte så intressant. Jag är en såndär som endast kollar på fotboll för de snygga killarna, Spanien-Portugal. Ganska ogivande när inte Torres är på plan. Tråkigt nog.... Men den som väntar på något gott, ja ni vet.
 
 
Någon som har något speciellt ni vill läsa om? 
 



Diplomerad hästskötare

 
Har fått hem mitt hästskötardiplom nu. Känns sjukt skönt att jag bestämde mig för att göra det, även om det kankse inte hade spelat så stor roll nu inför mitt kommande jobb. Det kan göra skillnad i framtiden, och framförallt lärde jag mig otroligt mycket under tiden. Jag, och en stor del av min klass, trodde nog att det mesta var självklara saker. Men ojojoj, många timmars pluggande blev det. Och resultat gav det. Som sagt, jag är himla nöjd att jag bestämde mig för att göra det. För även om det kanske inte ens spelar roll i framtiden att jag har det där diplomet så känns det bättre för mig. Jag vet att jag har koll och jag vet att jag gör rätt. Skön vetskap. 

Lite ångest sådär

Har ägnat hela förmiddagen åt att packa upp och packa ner, städa och rensa bort. Har packat allt det jag haft hemma som ska åka med Geb. Börjar bli läskigt nära nu, livet suger...

Jag saknar dig.

Finaste bebisen.

Hos equiterapeuten

Lille Gebbisen var ju på behandling idag. Mycket intressant. Hon hade ju aldrig sett honom förut, så började med lite normalt samtal, berättade om honom och problem och styrkor och sjukdomshistoria överlag.
 
Han kändes igenom och det var väl inget konstigt med det. Hittade 2x2 kotor som satt fast på varsin sida i halsen, inget som jag tänkt på att jag kännt av faktiskt. Bäckenet såg som vanligt sjukt snett ut, över 10 cm. Trots det var han väldigt symetrisk i övrigt och hon trodde att det kunde vara så att det bara var höftbensknölen som brutits för länge sen och inte hela bäckenet som vi trott tidigare. Bogarna var lite stela dom med, och sedan var ju ryggen självklart en stor del.
 
Visade honom både på rakt och böjt spår, och då förstärkes tankarna om att bäckenet inte alls var av. Han har tydligen börjat röra sig väldigt liksidigt nu och är jämn både fram och bak. Ryggen har också börjat röra sig som den ska, behövs bara ytterliggare hjälp att få honom rörlig men det är på rätt väg.
 
Gabbis fick först stå med täcken med någon slags elektomagnetism, vet inte hur det funkar och glömde fråga också. Dock blev han genomvärmd och redo för helkroppsmassage. Ryggen gick hon igenom grundligt och tog bort en hel del spänningar. Halsen lades mest krut på, krävdes en hel del för att få loss kotorna, och det är fortfarande lite jobb kvar med det. Avslutade med ett par nålar lite här och var. 
 
Överlag kändes det superbra. Geb fick beröm för att han såg så fin ut i ryggen ändå med tanke på alla dessa omständigheter. Han var snäll och duktig hela tiden, så nu ska sadeln kollas, jag har fått ett antal stretchövningar och lite massagetips och sedan blir det koll någon gång i höst igen. TOPPEN!!!!
 
Så får han chilla imorgon och på torsdag är det dags att se om det är någon skillnad! 
 
 
 

Snabbt inlägg

Hemma i stallet igen, massor åkande fram och tillbaka idag. Men det var det värt. Har gått jättebra och fått ordentlig hjälp och många bra tips. Men mer om det senare, måste springa och kvällsfodra och plocka in hästar, och sen fixa mat till mig med innan jag dödar någon.

snart dags för behandling


mellisdags

 
Efter joggingtur och tablettsväljande - mellanmål.
Äppel- och kanelsmoothie och unnade mig lite tårta.
(ja, den såg god ut innan jag tog bort grädden)
Bjuder på en såhär vacker bild innan stallstressen drar igång.

Vad är väl dressyr vid slottet

Tänkte passa på att visa lite bilder ni inte fått se på den här bloggen.
Här är från ett pass vid slottet, typ tredje gången jag satt på Geb efter operationen.

 

dålig start

Vaknade i morse av att katterna slogs och härjade utanför fönstret. Nackdelen med att ha öppet fönster när man sover... Insåg alldeles för sent att bussarna iprincip inte går här utifrån landet heller utan att man är handikappad utan bil.
 
Skulle träffat min käre vän Lovisa idag, men icke. Busssar, hästar och arbetstider kom ivägen, så får väl vänta ännu längre. Men den som väntar på något gott osv.
 
Så snart ska jag börja fixa till alla mina hästsaker, packa iordning och göra klart för att Geb ska åka. Inte för att något alls är bestämt än, men lika bra att ha allting klart som ändå inte behövs för tillfället! 
 
Tror inte att jag ska rida idag, Geb ska ju som sagt till equiterapeuten så lika bra att han får ta det lugnt. 
 
Ur arkivet helt enkelt. 

planer

Equiterapeuten imorgon,
tävlingsdebut på söndag.
Det här känns så gött, sjukt bra.

kvällspussdags

 
Dags att åka bort till stallet ännu en gång.
Pussa godnatt på min älskling osv

You can't always get what you want

Lättersättligt, överflödigt, inte tillräckligt.
Ibland är det bästa man kan helt enkelt inte tillräckligt.

godmorgon

Tog lite sovmorgon idag med, snart dags för skärpning och börja sova ordentligt igen... Men iallafall, ligger och myser lite, ska kolla ett avsnitt house och sen upp och hoppa. 
 
Har tusen saker att göra idag, eller under veckan men ska jag någonsin hinna klart så är det bäst att börja. Jobbigt!!! Ska försöka hinna in till stan och kolla på en husvagn till Falsterbo med min kära vänner, men det ser sjukt mörkt ut för tillfället.
 
Ah, så glad och rolig är jag idag. Ska hinna bort till min hästis sen och tömköra honom en stund hade jag tänkt, vet absolut inte hur jag ska hinna det men det löser väl sig. 
 

märkeshysteri

Lite överallt kan man för tillfället läsa bloggarnas åsikter om märkesutrustning och -kläder. Jag kan ju inte vara sämre liksom.
 
Jag har lite delade åsikter om det här med dyr utrustning och kläder med fina märken. Ofta finns det lika bra alternativ som är många gånger billigare. Dock kanske man inte är ute efter funktionen utan mer efter att det ska vara snyggt, klart man vill ha något som alla vet är "fint" då. 
 
Mina tävlingskläder består till största delen av märkesgrejer (gpa/johnwhitaker/equiline/tretorn). Det är de saker jag syns oftast i utåt och självklart vill jag då lägga lite pengar på att det ska vara snyggt med. Därmed menar jag inte att det är fult med billigare saker, men ofta har de lite dyrare grejerna de där detaljerna som gör att de är värda dubbelt så mycket.
 
Jag tror inte heller att jag rider bättre bara för att jag har en dyrare hjälm eller snyggare stövlar. Självklart inte, ridningen sitter i kroppen och inte i utrustningen. Meeeeeeen, det finns ju faktiskt utrustning som kan hjälpa en på vägen. Jag har fått en sjukt mycket mer stilla skänkel tack vare mina tretornstövlar och deras grepp, handen blir mjukare med dyrare och bättre/tunnare handskar med bättre grepp. Men som sagt, bra utrustning kan aldrig ersätta bra ridning.
 
Det är där nackdelen med att köpa märkesutrustning kommer in. När man måste prioritera. När man måste välja mellan en extra träning eller ett nytt träns. För många är träningen det självklara valet, men det finns ju också dom som faktiskt tycker att om man nu ska förlora så ska man göra det med stil. Bullshit säger jag, lägg pengarna på att träna och skit i att förlora. Är man på en tävling så ger det så sjukt mycket mer respekt att vinna i hööksgrejer än att vägra ut sig i en hel John Whitaker-kollektion...
 
Vad tycker ni, är märken viktigt? 
 



Komisk tjej...

Det obligatoriska kvällsmyset



 




 
Så här går vårat kvällsmys till.
Tur att min häst har humor. Synd att han är ful...

provridning klar

Kom nyss hem från stallet, ska ta tag i mitt liv igen och göra lite nytta för idag. Tusen kläder som ska rensas ut.  Massa saker som fortfarande ska packas upp, ännu mer saker som ska packas ner igen. Två veckor kvar till falsterbo, sedan jobb direkt efter. Hårt liv alltså. 
 
Har ju iallafall som sagt haft provridning på Gabbe idag. Gick faktiskt bra. Hon tyckte om honom, bara att han tydligen var jättestor. haha, har så svårt att tro att någon kan tycka det när jag fortfarande är van vid Hippe... Men iallafall, det kändes bra. Hon kändes seriös och var väldigt mån om att allt skulle funka. Han kanske inte gick 100% men det kommer nog. 
 
Det kändes som det kunde bli bra helt enkelt. Trevlig, okomplicerad tjej som inte var ute efter en färdig tävlingshäst utan mer något att ha kul med, träna och bygga upp något tillsammans med. Intresserad av både arbete från marken, turer i skogen och träna på en lagom nivå. Så skönt att det finns sånna med. Så kan jag ta ner honom lagom till efter jullovet och sedan ut och göra lite resultat ;) haha, nejdå. Men känns bra helt enkelt. 
 
Någon mer än jag som typ dör innan provridningar?
 

Duktig pluttis :*

Midsommarbilder

 
mat - alkohol - blommor - fina vänner
ibland blir livet inte bättre.

dags för provridning

Ska strax bege mig mot stallet. Har en provridning vid 3-4 någon gång, förhoppningsvis dyker den här personen upp iallafall. 
 
Tänkte hinna snygga till honom lite, jämna till manen som för tillfället är lite hackig och dessutom kanske putsa utrusningen haha... 
 
Sjukt nervös är jag också. Man vill ju att det ska funka, samtidigt som jag iiiiinte vill lämna bort honom. Fast är ju tvungen. Asså sjukt vad livet är jobbigt ibland... 
 
 
Min finaste. 

lite fix osv

Morgonmyser lite med en film och en feeeeet godispåse. 
Tänkte ju ätit godiset igår men somnade haha.
Har roat mig halva morgonen med att slutstäda innan min familj kommer hem.
Har säkert glömt hälften men iallafall.
 
Provriding i eftermiddag. Spännande. Läskigt. 

Budget - between - Luxury

Från Horze (2.199 SEK), Tretorn Ryttarstugan (2.999 SEK), Veredus Ryttarstugan (6.195 SEK)


Stövlar med snörning - De senaste åren har det ju kommit fram ett antal olika stövlar som inte följer det gamla klassiska stuket. Funktionella material och snörning hela vägen blir allt vanligare. Det ska vara lättskött och skönt från början, det där med köttsår i knävecken efter att ha gått in nya läderstövlar är ett minne blott.

 
Själv äger jag ett par tretorn advance (och ett par falsterbo med för den delen) som jag älskar, dock har det krånglat en hel del med trasiga knappar, dragkedjor och snörning. Kopian från horze hade jag aldrig betalat för, bara lite billigare än tretorns variant och de detaljer de ändrat på gör dem inte direkt snyggare. Veredus Guarnieri har jag dock provat och gillar dem skarpt, enda nackdelen är ju priset. Så om jag då måste välja en favorit så blir det nog Veredusstöveln, sjukt skön och samtidigt snygg. Den ger inte samma plastiga känsla, men har ändå samma finesser fast de har tagit det ett steg längre. Jag hade nog valt att lägga över det dubbla (mot budgetalternativen) för att få ett par sånna här stövlar, och det blir nog faktiskt nästa stövelköp.

ännu en dag

Fortsätter med dålig uppdatering även idag. Skyller på strömavbrott och absolut inget att dela med mig av.
 
Har hunnit städa upp efter mina kära vänner från igår, diskmaskinen har gått i ett och ska snart plocka fram dammsugarn om bara strömmen kommer tillbaka.....
 
Har varit borta hos Gabbe lite med, hoppat och så. Han skötte sig super. Känns bra inför helgen då det antagligen blir lite tävling(!!!!!!!!). Hade precis hunnit höja och hoppa första hindret innan himlen öppna sig. Så nu ligger jag halvblöt och genomkall i sängen och väntar som sagt på ström.... Så kul har jag. 

Glad Midsommar


Ursäkta dåååålig uppdatering idag.
Går inte att blogga från mobilen
Antar dock att ni varit lika upptagna som mig :)
Nu dags för lite midsommarsfirande med mina bästisar.
Glad Midsommar och hoppas ni har en lika trevlig kväll som jag kommer ha :*
 

för ett år sen

Köping, Juni -11. 1meter, 110.
Resultaten var inget att hänga i julgranen, men han kändes fin.
Någon som ser någon skillnad mot nu?













i väntan på något bättre



Trotsar mina tabletter och njuter av värdret,
försöker trotsa min beslutsångest med 
kommer dock inte fram till något.
Väntar på Sara lite med, ska bli grymt att ses!

Finaste

 
Mitt hjärtegull, hur ska jag klara mig utan dig?!

morgonfix och bästisbesök

Tog tydligen lite sovmorgon, så dags att sätta igång och göra viktigheter. Har tusen saker att fixa idag. Tömma mitt rum på ondöiga saker, det vill säga iprincip allt eftersom jag inte orkat packa upp än, leta fram mitt legg som jag lyckats lägga bort och massa mer i eftermiddag.
 
Sara, en av mina bästa bästisar, kommer hit om ett tag och då kommer det nog inte bli något gjort om jag ska tippa på något. Så bäst att börja nu.



 
Jag och Sara, 
Blandat party från våren. 
Hittade bara två gemensamma bilder.
Konstigt, letar dålig.       

Favorit i repris osv

 
I trade my soul for a wish
Pennies and dimes for a kiss

dumhästen

Geb, som numera ser ut som ett sto dräktigt i 10e månaden, har lyckats dra av sig alla skor inom loppet av tre dagar. Stod helt barfota och mumsa gräs när jag skulle hämta honom... Han blir nog inte alltför ledsen av två dagars oplanerad vila dock, och eftersom hovslagarn kommer på fredag vill jag inte rota för mycket i det där med tappskor utan sparar det till henne. Det går ingen nöd på honom ändå.


Död åt pollen

En joggingtur och lite lunch senare insåg jag att det var sol och vackert väder ute. Perfekt att bättra på brännan lite såhär innan midsommar och allt. Jodå, verkligen...

Slutade med tjocka luftrör, rinnande ögon och ont i halsen. Tack kära grannar som väljer att klippa gräset juuust nu. Och ett stort tack till min kropp som aldrig slutar förvåna mig, så här jobbigt har jag nog aldrig haft det med pollen förut...


Älskar orelaterade bilder..

ingen som vill låna min stjärna?

Det går trögt det där med att få Geb utlånad... Några provridningar inbokade, men det går alldeles för långsamt för att jag ska känna mig trygg.
 
Jobb i Skåne om mindre än en månad och då måste han vara borta. Så, kära bloggläsare. Känner ni någon som vill låna häst? Säg till.
 
Det handlar alltså om Geb, presentation finns osv men iaf. Valack född 2002 e. Goldmine xx 
Har tidigare gått 120 hoppning, lätt fälttävlan och lätt dressyr. För tillfället tävlas han inte alls, sätts igång efter operation osv, rids fullt ut och har precis börjat hoppa. Han påverkas inte längre av ryggen mer än att man måste tänka på hur man rider och motionerar honom, krävs lite longering eller tömkörning och lugnare dagar då och då. Världens snällaste i all hantering osvosv. Helt enkelt en toppenhäst
 
Så som sagt, är ni sugna eller vet någon som är det så säg till!!! 
 
 
 

Geb i paddocken

Lite bilder från igår, jag tycker faktikst att han börjar bli rätt fin. Någon som håller med?
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här med hjälptyglar

Det här med hjälptyglar och inspänningar. Det finns nog lika många åsikter som det finns ryttare, om inte mer. Ponnymammor och förstå-sig-påare brukar tycka rätt mycket dom med. För de flesta är det väldigt svart eller vitt. Antingen klarar man sig inte utan sin gough eller så tycker man att hjälptyglar är för hjälplösa.

Som ni kanske märkt är jag en ganska flitig användare av både graman och fast martingal. Från början var jag nog en såndär som tyckte att om man var tillräckligt duktig för att använda hjälptyglar hade man ingen användning av dem, och det stämmer ju på sätt och vis. Halsförlängaren har dock alltid haft en given plats i min sadelkammare haha, fråga inte varför..

Efter Gebs operation började jag på inrådan av veterinären rida honom med graman allt som oftast. Han behövde den där lilla hjälpen att våga komma ner i formen och sträcka ut ryggen. Eftersom han gått och spänt sig såpass länge hade han börjat försvara sig genom att dra upp huvudet och sänka ryggen så fort det blev lite jobbigt, och då blev ju ryggen värre och därmed kom han in i en ond cirkel. Med gramanens hjälp har jag fått en häst som vågar söka sig framåt och neråt och som numera kan balansera sig själv på ett bra sätt. Och framförallt kan jag rida honom på ett sätt som inte gör ont.

Men för att vara lite mer generell, jag har inget emot hjälptyglar. Så länge man vet vad man håller på med och har en plan! Som med allt annat, så länge man har en plan med det man gör så tycker jag att man ska köra på. Det behöver inte vara en bra plan, men man ska ha en tanke med det man gör och sen är  det upp till en själv. Det finns en hel del som säger att hjälptyglar och inspänningar bara är en genväg, men jag tror inte riktigt på det. Självklart är det inget som ska användas som substitut för bra ridning. Men kombinerat tror jag att man kan nå de mål man vill lite fortare med genomtänkt utrustning och med rätt hjälpmedel.


Vad tycker ni om hjälptyglar och inspänningar?

Dressyr i paddocken,

Geb färdigriden för idag. Red dressyr i paddocken och han var sååå fin!

Började med att renodla hjälperna lite i skritten, både framåtdrivande och sidförande funkade bra som vanligt. Fick ägna en stund åt förhållningar och att vända. Rullade på ett par varv i galopp också innan arbetet började.

Jobbade mest galoppen idag, fokuserade på fattningar från skritt och behålla form och fokus hela tiden. Jobbade på en stund tills det kändes att mjölksyran började ta. Tog en skrittpaus, plockade bort gramanen och fortsatte lite till. Det kändes faktiskt bra, börjar klara mig utan den nu nästan. Kommer dock fortsätta rida fram med gramanen ett tag till, särskilt när det ändå ger resultat.

Avslutade med att lägga ner honom ytterligare i formen och få honom att verkligen släppa upp ryggen och ta i bakifrån. En sån sjuk känsla när det verkligen funkar. Fina hästen!!

Mattias var med och tog lite kort, de kommer upp senare när jag kommit hem.


Budget vs Luxury - träns

Och vi kör en sånhär, bara för att liksom.
Från Hööks (499 SEK), Dy'on (Cheval ridsport (999 SEK))

Jag är nog inte den enda som är lite sådär förälskad i träns från Dyon, eller allt från Dyon om man ska vara sån, men som arbetslös student finns det oftast inte ekonomi för sån lyx. Just det här från från working collection tycker jag om såååå mycket, förutom nosgrimman... Som tur är finns det ju en mängd olika look-alikes, däribland det här från hööks. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag självklart valt tränset från Dyon, men nu måste min favorit faktiskt bli det från hööks. Kvalitén är bra för att vara budgetläder, och när det dessutom är detaljer jag vill byta ut så väljer jag hellre att betala hälften så mycket. Vad hade ni valt?

morgonpigg

Precis kört Natta till tåget, (cash is king osvosv). Har världens beslutsångest om ifall jag ska gå och lägga mig igen eller om jag ska ut på en powerwalk...

Fast det där med hurtig känns sååååå inte sommarlov, så blir nog en powernap istället. En lång!

Myskväll

Så nice med en kväll med Natalie. För er som inte vet är Natta en av mina bästa vänner och en jag spenderat i princip hela mina dygn med senaste halvåret.

Vi har kollat lite fotboll, snackat skit och annat sånt där som bästisar gör. Skönt att träffas igen helt enkelt, har ju faktiskt gått nästan två veckor sen sist.


Bästistime på gång,

Sitter i bilen och har lite disco, väntar på Natta som är superseg. Eller så är de tåget haha, i vart falls går de långsamt...

Ska inte klaga, super att få träffas igen!


Hiphop hagkompis,

Här är HipHop, ny hagkompis.
Känd från Östadkulletiden, woho.
Funkade toppen och numera är de bästisar.

måndagsmotion,



Tömkörd och klar. Blev ett hårt pass idag med, mängder av fattningar från skritt och sedan fick han rulla över fem studsar i galopp med. Det märks att han börjar muskla sig nu iallafall, klarar av att gå lång och låg och faktiskt göra det i form, nu är det ytterst sällan han hamnar på bogarna och ryggen börjar komma upp rejält den med.

Och tömkörningen gör så stor skillnad. Ger så mycket mer än longeringen, särskilt nu när jag börjar få lite ordning på honom. Får med yttersidan på ett helt annat sätt, får ett stöd och något att arbeta med. Ska tvinga ut Linda någon dag med, hon har mer koll på sånt där. Nyttigt att se hästen från sidan av ibland med. Man blir så hemmablind.

Nu ska Geb ut i hagen med en kompis, håller tummar och tår för att dom ska tycka om varandra

pikéshopping

Efter tre år av påtvingad stil i stallet har jag svårt att släppa det där haha. Skulle aldrig få för mig att rida i linne eller degbrallor längre. Nej, jeans eller ridbyxor och piké är det som gäller. Alltid. Haha, illa...

Men, shopping är kul och pikéer kan man aldrig få för mycket av. Sitter och kikar lite på Ariat's grejer. Så snyggt, och inte så himla hajpat i Sverige. Finns en hel del godbitar helt klart.

Här är två olika modeller som jag funderar på, tror mest på någon av de vänstra. Beslutsångesten kommer fram igen. Vilken tycker ni är snyggast?
Från Ariat/equusnow ($44.95/$42.95)

Gårdagen

Jag har ju iallafall världens sötaste häst.

Hur svårt kan det va?

Stress, panik, ångest.
Hästen måste vara borta innan Falsterbo
Och det går alldeles för lååååångsamt för att funka.
Någon som kan lösa en trevlig, ambitiös fodervärd åt mig? heh

Tack och godnatt

Sådär ja, suttit och småpillat lite med designen och allt sånt där alldeles för länge nu. Men nu börjar jag känna mig nöjd. Det är rosa, det är Hanne. Bara headern som ska bytas ut så fort mamma kommer hem med sina sånna där kunskaper. Lite småsaker som ska fixas till också, men det löser sig.

Så nu ska jag och min beslutsångest bara välja film för kvällen och sedan är det sovdags. Imorgon blir en såndär ordentlig dag. Ska hinna packa upp typ resten från Strömsholm, tvätta och packa in allt. Och stallmöte, tömkörning och fodringar och insläpp. Förhoppingsvis hittar jag sovsällis med, hela min familj sviker mig och jag vågar verkligen inte sova själv hemma. Sugen?

Bjuder på en gammal söt bild från arkivet, bara för att.





Dagens outfit osv

Keps:B/vertigo Hjälm:GPA Piké:JohnWhitaker Byxor:JohnWhitaker Stövlar:Tretorn Strumpor:Pikeur
Träns:JohnWhitaker Martingal:Equipe Sadel:Prestige Schabrak: HVpolo Skydd:Eskadron

Det mesta nyshoppat, Strömsholmstävlingarna och mässrea i mitt hjärta. Och något säger mig att jag gillar JW...


hoppdebut

Idag var det äntligen dags för hoppning för första gången sen i december. Massor har kommit emellan, framförallt behandlingar, operation och överansträngningar. Men nu var det äntligen dags!

Började med att jobba lite travhoppning och studs för att stärka de där musklerna som han så väl behöver. Kändes att han var ringrostig och vi är långt ifrån så sammansvetsade som vi en gång varit.


Körde inte så hårt eftersom han som sagt inte gjort sånt  här på vääääldigt länge. Avslutade med en liten bana. Inte helt veterinärt korrekt kanske, men jag ville. Det var det värt!

Slänger in en film, inte världens vackraste kanske. Men det skiter man ju i! Enjoy!


Ridin' Solo

Efter mycket om och men har jag kommit fram till att fortsätta blogga här istället. Säger hejdå till JosGeb och fortsätter själv helt enkelt. Hur Linda gör vet jag inte än, men det märker man. 

Hänt sjukt mycket sen jag skrev här sist. Geb opererad, haft hem en annan häst och nu satt igång stjärnan igen. Hänt en hel del i skolan med. Tagit studenten, levt livet helt enkelt. Ja allt sånt där ni vet. Lovar att dra en rejäl uppdatering nu när jag kör solo helt enkelt.



Hippson, hästen jag lånade under våren

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus