Liten uppdatering

Påväg hem från clinic i Åstorp med Niklas och Acke och Linda, intressant men lite segt att komma hem sent! Jennifer jobbade sin sista dag idag med, sorgligt. Som tur är flyttar hon bara hem och det är inte alltför långt bort så om vi har tur kommer hon kanske och hälsar på om inte alltför länge, och i värsta fall har vi planerat nyår tillsammans ;) Annars flyter allting på bra, mamma va här igår och de va supermysigt. Lite hemlängtan osv, men ska bog överleva det med :)


Längesen

Var ett tag sen jag skrev nu. Har egentligen inte haft fullt upp eller så, men internetet fungerar inte optimalt och dessutom är de så att vi inte lägger upp bilder på hästarna.. Men, är det någon som är intresserad av att fortsätta läsa ändå? Kan ju vara rätt intressant, men ni får kolla på annat än hästarna helt enkelt? ;)


Fina hästarna färdighoppade

Klara med hoppning för idag. Vi har förresten varit på Åstorp och ingen annanstans. Hästarna har skött sig bra trots att båda var något tittiga, ponnyerna var däremot lite busiga. Dock har alla varit snälla och det har gått bra helt enkelt. Skönt att följa med på sånt här smått och lätt i början, imorgon blir det lite lokalt med samma två hästar på frosta. Vet inte om det är på gräs då, spelar inte så stor roll, Niklas är helt djur snabb på att brodda... Nu hemåt och hjälpa Jennifer.


Banhoppning

Sitter i lastbilen på väg till Åsebo, dags för lite banhoppning med två av hästarna och två ponnyer. Minsta Mimmi är också med, mest som maskot. Har regnar hela natten och halva morgonen, hoppning på gräs. Bara att brodda på och vara glada, kunde ju varit värre. Nu är vi trots allt två stycken med, lär vara ganska chill.


Bästa Gebbisen

har haft roligaste kvällen på länge. Jennifer fortsätter dela med sig av sina kärlekstips och vi leverar rätt bra helt enkelt. Kommer bli svårt att hålla sig ifrån internskämten alltså...
 
Men har gått och lagt oss nu, jag ligger och kollar bloggar. Standard. Kikade in hos Ellinor som lånar Geb bara för att se hur han har det och sådär. Alltid lika spännande. De va tydligen och hoppade idag, filmat och allt. Blir så glad av att se gosegubben, han ser så glad ut  Är så nöjd med att hon har honom, kunde verkligen inte blivit bättre. Superduperglad är jag verkligen. Min stjärna. Saknar honom otroligt mycket, men som sagt. Det känns så himla bra och jag ångrar inte en sekund att han står där! 
 
Tar mig friheten och visar filmen för er, finaaaa killen!

 

klar för idag

 nästan iallafall. Har varit inne en stund, hunnit med lite mackor osvosv så linda slipper mina damp när jag är matarg. Har ju bara kvällsfodring och ska bort och hämta in unghästarna sen men det är ju chill med en kvällspromenad innan man går och lägger sig ungefär.
 
Eftermiddagen har flutit på den med. Joggade en av hästarna lite grann, en superstor 5åring, tror den är efter Corland, men kommer inte ihåg haha, kollade när Niklas longerade en av hingstarna och sedan när barnen red haha.. Sedan har vi ju självklart fixat allt det vanliga, mockat och fodrat och spånat  och liknande. Lite frisering och så har vi också hunnit med. Packade lastbilen med, imorgon ska vi på p&j eller något med ponnyerna och två av hästarna, eller öppen bana va de nog. Både jag och linda följer med, och förhoppningsvis är det på grus och då blir det en riktigt chill förmiddag. 
 
Ursäkta bristen på bilder. Det suger jag vet!!! Mitt internet är dock efterblivet, finns i princip ingen täckning och det tar ungefär 15 minuterenkvart att ladda upp en bild, har tyvärr inte tid med det nu i mitt nya hektiska liv... Förlåt!!! 

andra dagen

en timmes fritt nu, sitter och äter standardlunch i form av snabbmakaroner med pastasås och turkiskyoghurt. haha inte lätt att behöva laga egen mat igen. började bli rätt bekvämt att bo hemma och få allt serverat, så skönt. 
 
Början av dagen har flutit på bra. Vi har klarat oss ganska bra utan Jennifer faktikst, åtminstone än så länge. Tandläkarn har varit här och kollat och fixat några hästar så har varit ganska lugnt. 
 
Skrittade ut med Jenny imorse på fina Aquad'or, red bort till backarna och klättrade lite, sjukt om man jämför vad som räknas som brant här och brant någon annanstanns. Och jag som trodde skåne var platt...
 
Hjälpte till att göra vid en häst till Niklas och sedan red jag lilla Jizzele på banan en stund. En av mina favoriter här, haha har ju inte ridit så många än men iallafall. Red ju henne när vi va här och provjobbade med. En liten räcerponny typ, fast i storhästformat. Vill gärna knäppa av i nacken och springa på. Jobbade mycket med att få henne lugn och lång och låg i formen. Sjukt svårt och tog lång tid, men efter många volter och övergångar gick det faktikst att lägga ner henne och ändå behålla stödet någorlunda i traven. Får ge det ett par dagar så ska det nog funka bättre. 
 
Efter det har vi väl inte gjort så mycket intressant. Fixat fler hästar åt Niklas, spolat ben och putsat. Klarade av att lunchfodra helt själva också, är faktiskt svårare än det låter. 
 
Snart dags att gå ut igen, ska slänga ut unghästarna i gräshagen, longera en häst tror jag och sedan fixa lite eftermiddagssysslor, blir nog en ganska lugn fortsättning på dagen med. :* 
 
 

nyss kvällsfodrat

Kom in från stallet för en stund sen, har varit ute och gett hästarna kvällsmat och sagt godnatt. Va borta och tog in två unghästar från en gräshage med, de har gått där under dagen för att vänja in sig lite, ska snart få gå ut på bete ordentligt och vara bebisar. 
 
Så otroligt skönt nu när vi är tre, jag och Linda är lite för efterblivna än så länge för att klara oss själva så Jennifer hjälper till. Dock är hon ledig imorgon och vi är själva, får se hur det kommer gå...
 
Godnatt iallafall :*
 
 
Söta killarna, Cobolt och Spendrup L

just nu

Lär mig en massa kloka saker om hur man skaffar pojkvän i skåne. Jennifer lär oss allt hon kan... Verkar vara lite annorlunda mot hur kärlek går till i resten av Sverige, men lika bra att lära sig rätt från början.
 
Bara så ni vet, om man visar sig med någon som är hyfsat snygg så är man ihop. 
 
och när man vill gifta sig säger man bara, santa lucia ge mig en tia. Har du ont i snoppen...
 
Frågan är ju hur länge jag kommer överleva det här hahaha... 
 
 

just nu

Lär mig en massa kloka saker om hur man skaffar pojkvän i skåne. Jennifer lär oss allt hon kan... Verkar vara lite annorlunda mot hur kärlek går till i resten av Sverige, men lika bra att lära sig rätt från början.
 
Bara så ni vet, om man visar sig med någon som är hyfsat snygg så är man ihop. 
 
och när man vill gifta sig säger man bara, santa lucia ge mig en tia. Har du ont i snoppen...
 
Frågan är ju hur länge jag kommer överleva det här hahaha... 
 
 

Morgonfixet klart

Har hunnit med morgonfodring, mockning och allt annat sånt där. Frukost till 9 och sedan ut i stallet igen. En häst som ska snyggas till inför va de nu va och två som ska ut på bete, sedan får vi väl se vad för spännande som händer.


Morgonfixet klart

Har hunnit med morgonfodring, mockning och allt annat sånt där. Frukost till 9 och sedan ut i stallet igen. En häst som ska snyggas till inför va de nu va och två som ska ut på bete, sedan får vi väl se vad för spännande som händer.


på plats

Framme och nästan helt i ordning. Har hunnit med både kvällsfodring, en trevlig kväll med Linda och Jennifer (som jobbar här nu och kommer vara kvar ett tag till, så hon ska alltså lära oss allt hon kan) och självklart ett obligatoriskt kvällsmatsnudelpaket. 
 
För tillfället ligger jag i Lindas säng och ska snart sova. Hon snarkar redan gott, och jag ska bara välja film och sedan göra detsamma. Har egentligen en tältsäng att sova i så jag säger inte nej att sova med linda, behöver inte ens trängas för en gångs skull. Självklart ska jag få ett eget rum, men eftersom Jennifer jobbar kvar så byter jag till hennes så fort hon flyttar om typ tre veckor. 
 
Finns väl inte så mycket mer att berätta för tillfället. Imorgon börjar allvaret och det ska bli sjukt spännande. Har ju varit här innan, men nu är det ju på riktigt. Första tävlingen är redan på fredag, bara två unghästar som ska iväg men iallafall. Vi har dock inte bestämt vem som ska med än, men det löser väl sig! 
 
 

På väg 2.0

Efter många om och men är vi på väg. Kan fortfarande inte bestämma mig för hur det känns. Sjukt blandat...


På väg

Sitter på tåget nu på väg hem till Linda. Snart åker vi!!!!! Lyckades vara så osmidig idag att kan först lyckades kolla fel på bussarna och sedan försova mig dessutom. Hann iallafall packa det viktigaste, klä på mig och komma till bussen på 20 minuter. Ganska starkt jobbat. Suger dock att mina föräldrar är på kusten så jag inte kunde säga hejdå.......


Tillbaka

Hemma igen, har ägnat iprincip all tid sen jag kom hem åt att vila. Helt sjukt sliten, men det är det sååå värt!!! Grym vecka med massor av hästar, fest och grymma vänner. Nu blir det snart sängen igen och imorgon beger jag mig än en gång ner till skåne, den här gången för att stanna förhoppningsvis ganska mycket längre. Lovar att ge er lite bättre uppdatering imorgon, men nu mååååste jag sova om jag ska kunna fungera imorgon. 
 
Tack alla ni som gjort den här veckan till vad den blivit! <3 
 


snart så

Efter en heeeelt grym vecka sitter jag i bilen på väg hem igen, blir en snabbvisit hemma över natten för att byta packning och imorgon bär det av till skåne igen. Den här gången är destinationen Klippan och hästskötarjobb. 
 
Kommer alltså börja jobba på Stall Forsgård hos Niklas och Jenny Arvidsson. Ska bli sååååå kul!!!! Kommer antagligen inte ha jättemycket tid att blogga de första dagarna då jag kommer vara halvt död när vi slutar på eftermiddagarna men ska göra mitt bästa och försöka hålla er uppdaterade! 
 
Är det något speciellt ni vill läsa om då? Självklart kommer jag göra mitt bästa för att hålla det intressant för er, men tänkte om ni har några extra sånna där saker som ni är intresserade av? Groomtips, träningsupplägg, hästpresentationer, tävlingsuppdatering? Ni väljer, ska nog kunna fixa det mesta ;) 
 
 
 
Blivande jobbarkomisar 
Miss Jacson - Mimmi - Savoy (kändis från ponnyakuten)

När är man egentligen redo?

En fråga många, men inte tillräckligt, hästintresserade ställer sig är ju när man egentligen är redo för en egen häst. Det finns så otroligt många åsikter och svar på detta, egentligen är finns det nog heller inga rätt utan är så olika från fall till fall.
 
Det jag tycker är nog att man ska vända på frågan. När är omgivning redo för en häst? För hur välutbildad man själv är så behövar man alltid hjälp. Och även om man i princip inte kan något alls så klarar man sig långt på hjälp ifrån föräldrar, tränare och stallägare och -kompisar. 
 
Jag tror att börjar man ens tänka i banonrna att man skulle vilja ha en egen häst eller ponny, och sedan kommer fram till att det är en hel del saker som man inte vet än. Då tror jag att man är på rätt väg. För när man vet vad det är man inte vet, först då kan man gå vidare och lära sig något. Om man tror att man kan allt och är helt redo, då är man oftast långt ifrån klar. 
 
Bara genom att inse sina egna begränsningar har man nog kommit en bra bit på vägen. För jag tycker faktiskt att man behöver nog inte kunna speciellt mycket, så länge intresset att lära sig mer, för att ha en egen häst. Jag tror att man kan lära sig det mesta på vägen. Så länge man har någon där som stöttar en och hjälper till. 
 
För ifall man bara vill ha en ponny för kul, rida i skogen och egentligen inte har så stora ambitioner utom att ha ett eget djur att älska och ta hand om. Då behöver man ju faktiskt inte kunna så mycket mer än att ge hästen ett bra liv, genom att ge den rätt motion, rätt mat, förebygga skador och ta hand om de som uppstår. Svårare än så är det inte. 
 
Så, summan av alltihopa. Jag tror att man är redo så fort man insett att man egentligen inte är det, och har hjälp med de punkter man brister på. Bara man vill så kan man. Så enkelt är det. 
 
Geb, min första egna häst. 
Med lite hjälp har det gått jättebra
Och jag har lärt mig otroligt mycket.  

Skyll dig själv

"Jag hann inte rida fram ordentligt så jag petade tvåan!" "Det var ett så långt avstånd att jag hamnade på mellandistanser och fick ett stopp" "Hästen fick stå så länge i transporten att han blev loj till andra klassen"
 
Jag vet inte hur många bortförklaringar det egentligen finns, men jag är alldeles för trött på dom allihopa. Jag är trött på ryttare som gång på gång skyller dåliga resultat på allt annat än sig själva. För trots allt, man är alltid själv orsaken till dåliga resultat. Kanske inte dålig ridning just, men dålig planering, man kanske inte kollat upp förutsättningarna ordentligt innan eller inte gjort vad man kunnat under dagen. 
 
Jag är en såndär person som tror att turen förföljer den skicklige. Jag tror inte att man har otur när man river sista i omhoppningen eller att hästen halkar omkull. Det handlar helt enkelt om hur väl förberedd man är inför sin uppgift. Sen har man ju alltid mer eller mindre marginal på sin sida. Jag tycker att man ska testa sina gränser, ta med sig resultaten av det och sedan se till att pusha gränserna ännu längre till nästa gång.
 
För till alla dåliga bortförklaringar finns det alltid en lösning. Sedan kanske det är lite jobbigare och krävs lite mer av en själv, men en lösning finns där alltid och om man väljer att ta den enkla vägen får man sedan ta på sig det själv. 
 
Jag menar, vet man med sig att man har en häst som blir trött efter att ha stått i transporten ett längre tag så kanske man får planera annorlunda. Antingen åker man inte till en tävling där man vet att det kommer bli långa stunder mellan klasserna eller så kanske man tar ut hästen på en promenad eller liknande i mellan. Om det är så att det inte finns plats för att rida fram så länge som man skulle vilja får man väl trimma hästen hemma, slänga på ett varmt täcke och sedan åka och rida fram en kortare stund på plats. Det är ju faktiskt så att alla förutsättningar finns i TR eller i propositionen. Så svårt är det inte. 
 
Sen inte sagt att man inte kan komma någonstans med lite tur. Tur, pengar och lite vilja kan ta en en liten bit. Men absolut inte hela vägen. Hårt jobb, planering och ödmjukhet. Jag tror att det är det som tar en till de där grymma resultaten. 
 
Jens och Lunatic i scandinavium. 
En riktigt stor förebild. 

Frågestundsdags

Tänkte passa på att ha en liten frågestund nu, sådär under falsterbo och innan jag börjar jobba hos Niklas. Så frååååga på, så svarar jag på det om ungefär en vecka när jag fått ordning på allt.
 
Lovar iallafall att alla som ställer mer än två frågor får en länkning :'
 
 
 

Partytaggar

Snart dags att börja tagga inför ännu en kväll på strandbaden. Inte fullt ös just nu så att säga.


Sista pussen

Sista bilderna på Geb jag tog
Verkar som han har det bra iallafall.
Lilla plutten. 
 

Bloppis

Nu när både hästen och jag snart flyttat hemifrån så har jag passat på att rensa ut både i stallet och garaget, och har hittat en hel del fynd som inte längre passar någon utav oss. Tänkte passa på att ha en bloppis då, kanske någon annan som är sugen på något?! :*
 
Alla saker putsas/tvättas självklart innan de skickas. Bilderna är tagna i lampljus med mobilen, hoppas det duger. Är det någon som vill ha något eller har några frågor är det bara att kommentera eller mejla! Priserna är självklart prutbara om man är söt ;)
 

Lädergrimma Equipe - strl xfull  150 kr + frakt



Ländtäcke, vändbart strl m - 150 kr + frakt



Rosa grimma eskadron ponny 150 kr + frakt



Luva Hansbo ponny 100 kr + frakt



Luva Derby cob 100 kr + frakt



Luva lamicell ponny 100 kr



Stövelskaft CRW small 200 kr



Stövelskaft + matchande skor strl 37 skor 200 kr (tillsammans 300 kr) + frakt



Stövelskaft Pioneer medium 500 kr



Dressyrgjord 55 cm 200 kr + frakt


Dressyrschabrak Schockemöhle full 300 kr + frakt (i princip oanvänt)



Hoppschabrak Derby ponny 150 kr + frakt (finns matchande luva)



Hoppschabrak lamicell full 200 kr + frakt


Fleecetäcke Equi-theme 145cm 250 kr + frakt
 

Utgååång

Nu ska vi ut och roa oss, nattis och jag. Saknar dom andra två men de ska nog gå ändå, kaaaanske..


Önskelista

En sak som jag, i likhet med vääääldigt många andra, älskar mest av allt är nog shopping. Ännu bättre är mässhopping. Så här nere i Falsterbo lever jag helt enkelt livet. Dock är ju inte ekonomin på topp, lever ett liv som partypingla mellan studenttider och jobb som hästskötare i Sverige, så det är ju inte direkt så att det rullar in mer pengar än som görs av med. 
 
Trots det är det ju aldrig fel läge att önska sig saker och att drömma bort. Jag har därför satt ihop en liten lista med fem favoriter som snabbt hade blivit mina om jag varit en såndär pappa-betalar-tjej.
 
Först och främst, en Samshieldhjälm. Superhjälmar, kanske inte något superpris men i övrigt kan jag inte komma på något fel överhuvudtaget. Supersköna, lätta och framförallt snygga. Kanske lite varma på sommaren, men då är det ju bara att byta av med speed airen.. 
 


Samshield (1995 €) Lite osäker på om jag vill ha guldigt bling, eller rosa, eller vara lite tråkig och köra på svart. Tiden får utvisa, har absolut tyvärr inte de pengarna nu, men de kommer. 
 
Nummer två på min önskelista är ett par Veredus Guarnierstövlar. Har skrivit om dem innan. Har provat dem ett par gånger bara för att få drömma lite. Otroligt sköna, funktionsdugliga och bra stöd, och på det är de snygga! Kan inte bli bättre. 
 
Veredus (6899 sek) 
 
På tredjeplatsen kommer ett par rosa ridbyxor från Animo. Kanske egentligen inte superdyra. Men för att vara i en såpass oduglig färg som chockrosa känner jag att det inte är värt att lägga de pengarna på det. Inte i nuläget iallafall. 
 
 
Animo (2129 sek) - Älskar detaljerna på bilden, exakt den modellen jag vill ha fast chockrosa istället för ljusrosa. Så perfekt! 
 
På en hedrande fjärdeplats kommer faktikst ett par chaps från B/Vertigo. Kanske inte så aktuellt nu i sommarvärmen, men det gäller att vara ute i god tid inför vintern. Dessa chaps har jag också varit och provat ett par gånger, kännt på dem ännu mer. Supermjuka och sköna, perfekt passform och ska tydligen inte töja sig speciellt mycket. Heeelt perfekt om ni frågar mig. 
 
 
B/Vertigo (4200 sek) Vill dock ha ett par svarta, men hittade inga bilder. 
 
Sist men absolut inte minst (och helt klart dyrast för den delen) är en hästlastbil och självklart tillhörande c-körkort. Hade ju varit helt okej att kunna komma och glassa på mina små regionala tävlingar och kunna lasta ut häst efter häst. Ja ni vet, drömmen alla småflickor drömmer... 
 
Och själva då, om ni fått önska er vad ni ville, vad hade toppat era listor?

Kollar hoppning

Sitter på läktarn med lilla Natalie och kollar 5-åringarnas semifinal. Ganska intressant, men blir ju bättre snart när gårdagens nollor kommer. Men nu är de tydligen dags för lite shoppingcheck. Hörs senare :*


Avsked


Chillar med junior

Sitter i baksätet och chillar med Natalie, vi är äkta småbarn. Är som en riktigt liten svennefamilj alltså. Snart framme iallafall, hääääärligt!


Faaaaalsterbo, here we come

Efter månader av längtan, veckor av planering och dagar av packning är vi äntligen på väg. Jag, Linda, Anna och lilla Natalie (som tydligen är för cool för att ha en blogg) sitter nu i bilen och taggar som satan. 
 
Själv är jag falsterbooskuld men har med mig ett gäng veteraner så jag hoppas att dom tar sin uppgift på allvar och ser till att jag får en helt legendarisk vecka, för att göra en försvenskad citering av Barney Stinson. Tänkte passa på att fråga er söta läsare med, vad får man inte missa? 
 
Kommer alltså befinna mig där nere tills på söndag med mina kära vänner och kommer förhoppningsvis träffa ett helt gäng andra sköna kompisar där nere. Har både en och två och tre bekanta som ska visa upp sig och sina fina hästar på både hopp- och dressyrbanan, så hejarklacksmodet är intaget. Toppenvecka på g helt enkelt!
 
Men iallafall, hästintresset på topp, klackarna packade, och bästa sällskapet. Det här kan inte gå fel! 
 

 
Bjuder på en spännande bild på mig och min käre vän
Tror det var årets andra hästhöjdpunkt, Göteborg HS. Woooooop

sista minuten

Linda duschar, jag chilla på livet.
Snart bär det av till Anna och sen ner till falsterbooooo
WOHO!
Kommer inte kunna ladda varken mobil eller dator på ett par dagar
får väl se hur det här ska gå. Lovar att inte dö iallafall :*
 
Får inte glömma nattisen heller, här är när vi va söta på midsommar!

sista minuten

Linda duschar, jag chilla på livet.
Snart bär det av till Anna och sen ner till falsterbooooo
WOHO!
Kommer inte kunna ladda varken mobil eller dator på ett par dagar
får väl se hur det här ska gå. Lovar att inte dö iallafall :*
 
Får inte glömma nattisen heller, här är när vi va söta på midsommar!

läggdags

Trevlig dag med både hollandssläkt och vänner. 
Husvagnen färdigfixad och det mesta packat.
Har en trevlig pratstund med Linda och blir en liten sleepover här inatt.
Nu taggar vi en grym vecka.
Vet inte hur bra uppdateringen blir, har fixat lite tidsinställda
men ska försöka vara lite aktiv själv med. 
 
Ur arkivet, från praktiken hos Svante

Packpaus

Tror jag fått med mig allt faktiskt. Tar en paus, tänker över och njuter av livet.


hästnörd

Man är nog inte heeeelt normal när man ställer klockan, en sommarlovssöndag, för att kunna kolla onlineresultat från falsterbo..
 
Kval till senare i veckan nu, går inte som jag vill. Snart amatörklassen, ska bli riktigt spännande. Håller tummarna för att mina söta vänner ska hoppa felfritt idag. Resultaten ser ni hääääääär!

Just nu

försökt packa klart, sista-minuten-tvättat och tappat bort saker.
Så här tycker vi om det...


Sugen på att gästblogga?

Falsterbo på gång, kommer ha allt annat än tid för bloggen.
Någon som är sugen på att dela med sig av något här på bloggen?
 
Det kan vara om vad som helst, bilder, presentation av dig och din häst, åsikter, tips, utrustning? De som får sitt publicerat får självklart en fet länkning och massor av credd!
 
Så någon som är sugen på att förgylla min blogg? Det hoppas jag. Puss
 

från i onsdags

Lovade ju lite bilder i onsdags, kommer här.
 
Och måste säga att det var en riktigt trevlig kväll, alltid chillerill att träffa släkten, som jag trots att vi bor ganska så nära i princip aldrig träffar. Skyller på att vi har för olika scheman. Fick också en hel del bra presenter, många sånna där bra-att-ha-saker, perfekt inför flytt. 
 
 
 

tillbaka

Nu är jag äntligen tillbaka efter ett par dagar av ofrivillig bloggpaus... I torsdags körde vi ju som sagt upp Geb till fodervärd, och efter det har ingen teknik varit på min sida. Förhoppningsvis har både datorn och mobilen gett upp sina försök att motarbeta mig nu och jag kan fortsätta som vanligt!! :)
 
Ni har inte missat så mycket ändå, i torsdags satt jag som sagt i bilen hela dagen och igår spenderade jag hela dagen på att packa och försöka reda ut mitt kaos till rum här hemma. Ungefär så kul kommer jag ha idag med, är ju trots allt bara 2 dagar kvar tills vi sticker till falsterbo, sen ska jag bara hem på en snabbvisit innan jag flyttar till Skåååååne!!!! 
 
Just nu så ligger jag i sängen och har full fokus på equipe, mycket spännande idag. bästislinda ska snart hoppa sina andra 120 på Jossan uppe på AJRK, och snart ska blivande arbetsgivare hoppa kval till 7års i Falsterbo. Onlineresultat hittar ni här och här.
 
Meeeen, nu ska jag fixa upp lite bilder och några inlägg, sedan blir det full fart med packandet igen. Vad gör man egentligen när man är hästlös?!
 
 
En liten sneakpeak från Gebs nya hem! 

Torsdag

Tänkte för en gångs skull be om ursäkt för min otroligt dåliga uppdatering. Dagen har gått i ett och humöret är långt ifrån på topp. 
 
Just nu sitter jag i bilen på väg mot Västmanland och Munktorp. Vägen är alltför bekant och en hel massa känslor kommer upp. 
 
Men nu ska jag vara glad, pussa tusen gånger på Geb pch sedan fokusera på annat. Uppdaterar senare om jag orkarmed att skriva på mobilen, annars får de bli imorgon. Puss 

firande på gång

 
Nyss: 10minutersfix
Nu: alldeles jätteförsenat studentfirande med släkten och kära vänner.
Hörs senare :*

Sune hoppning


Väntar på bättre tider

Ligger hemma hos Natta, lyssnar på hennes snarkningar och filosoferar över livet. Kommer dock inte fram till något vettigt men det är ju tanken som räknas. 
 
Det suger att vara den som alltid vaknar först. Fast de suger faktikst ännu mer att vara den som sover längst jämt med... Särskilt om det är nytt sällskap, riktigt hemskt. 
 
Idag ska jag försöka hinna med en massa grejer. Först förstås umgås en stund till med min kära vän. Ska försöka hinna till både banken och systemet och fixa lite grejer inför falsterbo. Börjar närma sig nu. Sedan ska jag hem, packa klart inför flytten och så ska jag ju till min hästis med. Har lite beslutsångest över vad han ska få göra idag, eftersom vi bråkade lite igår så blir det nog longering. 
 
Hittar inga passande bilder till ämnet, ni får njuta av en inte alltför vacker bild från i påskas tror jag. 
 
 
 

har det ruskigt bra


En bästis, jordgubbar och grädde, lite skitsnack.
Livet kan vara jävligt mycket sämre.
tack för det!

Trevligt med Natalieeeeeee


Tåginlägg

Har precis lämnat Alingsås, sitter på den urtrevliga pendeln mot stan. Ska vidare till Ytterby och bästistime med Natalie!

Får se om jag kommer fram dock, blir utsatt för både tågbyte och bussletande helt ensam, med mitt lokalsinne kan de gå allt annat än bra... Vi märker väl om jag överlever..

trimmat lite

Nyss kommit hem från stallet. Myst med pållis länge idag. Bara två dagar kvar...
 
Trimmade lite i ridhuset. Tänkte först rida i paddocken men en av hingstarna stod precis bredvid och dessutom var det både strålande sol och vindstilla. Som gjort för att få en galen häst av alla insekter. Så valde att utsätta mig själv för växthuseffekt i mindre skala och rida inomhus. Red faktiskt fram ute ändå. Travade en liten slinga och klättrade lite, tog även en liten galopp utomhus för att få igång heeeela kroppen ordentligt. 
 
Gick in och började jobba. Började på volterna i trav, på öppna delen red jag ut bakdelen och på slutna delen red jag med tagen bakdel. Måååååste bli bättre på att använda ytterhjälperna. Blir hela tiden så att han flyter ut. Dock behöver ju bogarna lösgöras så det är väl bra på sitt sätt men det är ju inte tanken hehe.. Fortsatte med samma sak i galopp och han blev faktiskt fin. Fick in bakbenen under honom rejält och hela överlinjen följde efter. Fina pålle.
 
Gick över till att rida på fyrkantsspåret. Jobbade förvända slutor och gick riktigt bra i vänstervarvet (eller om det blir högervarv eftersom han gick högerställd men i vänstervarv... skitsamma, flyttade bakdelen för vänster skänkel, vänster bak kom mer in under hehehe), lättaste varvet i vanliga fall med. Lite svårt att få till böjning och ställning men ändå kändes det bra. Haha, har sjuuuukt svårt för att få alla hjälper att funka samtidigt. Känns som det börjar bli dags för dressyrträning
 
Högervarvet (eller om det blir vänster haha) gick däremot åt helvete. Blev mest bara bråkigt och funkade inte alls. Tog en skrittpaus och sedan renodlades det lite. Sedan funkade det bra igen. Får sluta va så överambitiös och inte ta pauser... 
 
Imorgon blir det nog en lugn skrittur i lång och lååååååååg form. 
 

godmorgon

Snygg osv. Bjuder ändå.
Har varit vaken från och till sen halv fem. Suger.
Drömde massa konstigt (Natta, värre än din nivå...)
Ska snart gå upp och göra viktigare saker. Snart.
Dagen kommer mest bestå av packa, städa, rida, packa stallet och sist även lite bäsismys.
Så galet nice. 

longering - nu och då

Longerade Geb idag, arbetade mest traven och ett par fattningar.
Tog det mest lugnt idag och lät honom bli av med spänningar och träningsvärk från igår.
Han börjar bli fin på riktigt nu, stretchar överlinjen självmant och använder bakbenen.

Passade på att filma lite, visar även en från när han precis blivit behandlad första gången. 
(sprutad i ryggen + metacam.)
Någon mer än jag som ser skillnad? ;)





iii

Fina fina Hipson

Hittade lite blandade bilder på Hipson,
här från när vi va vid slottet och trimmade
har inte visat dom innan så här får ni.


Blandade känslor



Nu är det bestämt.
Geb åker på torsdag.
Upp till västmanland igen.
Känns helt okej så, vet vem han hamnar hos och vet att hon är riktigt duktig.
Ändå känns det hemskt. Nu när vi börjat komma igång och allt.
Men det blir bäst, och så ses vi snart igen.

två veckor kvar

Idag är det två veckor kvar till jag flyttar ner till Skåne och Stall Forsgård. Vet inte riktigt vad jag känner. Det ska bli SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR kul ungerfär. Samtidigt är jag nervös, rädd och nervös. 
 
Än en gång ska jag lämna allt det trygga hemma. Lämna kompisar lite här och där. Lämna min häst. Lämna allt det jag tycker om.
 
Men så sjukt värt det. Hos en av Sveriges bästa ryttare, tillsammans med en av mina absolut bästa vänner. Vilken otrolig chans att lära sig, ha skitkul och helt enkelt få jobba med det jag tycker är helt klart roligast. WOOOOP!
 
Men innan det väntar en hektisk vecka med massa fix och sen en grym vecka i Falsterbo. Går inte att säga annat än att livet leker för tillfället. 
 

godnatt

Avslutar en toppen helg med lite fotboll, familjemys och konstiga konversationer.
Har bäddat ner mig och nu väntar ett par avsnitt House. 
Ny vecka imorgon, spännande vecka. Hemsk vecka.
Mer om det när allt är klart. Godnatt godingar :*

Filmer från idag.

Bjuder på lite från framridningen, ser inte så korrekt ut,
De skiter man ju i. 
Regnade för mycket för att få med 0.95 på film...
 
 





tävlingsdebut

Gick inte så bra med en snabbdusch, lyckades ta ett par timmars ikappsovande också...
 
Började iallafall sovmorgonen med en rejälv försovning, så hann varken knoppa eller göra klart stallet på morgonen. Dock är jag och Linda både effektiva och har koll på varandra, så vi kom iväg innan planerad tid iallafall. Dessutom gick det fortare att komma dit än förväntat, så som vanligt fick vi vänta i hundra år iallafall.
 
Gick banan och va i sekritariatet och betalade osv. Lagom stor bana, dugligt underlag dock något upptrampat framför hindren efter ponnyerna under gårdagen, inte speciellt tittiga hinder och bra linjer och en heeeeel del transportsträckor. Helt enkelt kunde jag inte fått bättre förutsättningar för att få till bra rundor. 
 
Tog ut honom och började göra iordning. Tog det lugnt och stillsamt och ändå var vi för snabba insåg vi så fort jag kommit in på framridningen. Vill inte rida fram för länge och speciellt inte när det är såpass låga hinder, krävs inte så mycket framhoppning och efter min vanliga framridning så brukar han vara där jag vill ha honom så det behövs inte så mycket mer.
 
Blev iallafall ett bettbyte inne på framhoppningen, tror det var bra tänkt. Red på det raka först, men blir så lätt att jag sitter och bromsar för jag vet att han kommer dra iväg. Bytte till jaktstången, och som jag skrev häromdagen blir allt så mycket bättre då. Jag vågar sätta tryck i honom, jag rider framåt och tar tillvara på bjudningen, och därmed kan jag rätta både framåt och bakåt. 
 
Resultaten då: 0.90: 0 fel, clear round osv. Kändes hur bra som helst. Hästen i bjudning hela vägen, framme och lyssnade bra. Ett par ryttarmissar som gav ett par lite fulare språng, men han kändes jättefin. Verkligen väl värt att vänta på. Finns egentligen inte så mycket att säga, är för exalterad över känslan idag att jag inte kan vara riktigt konstruktiv...
 
0.95, avd b: Valde alltså att rida unghästavdelningen här. Främst för att jag inte ville att han skulle gå för många språng, men också för att jag vet att jag blir lite galen när det kommer till omhoppningen. Såhär i efterhand känns det ännu bättre att jag gjorde det. Hade nog blivit lite väl bra med en omhoppning med, tror nog att Geb hade gillat det och han hade helt klart ställt upp och vunnit åt mig ;) Men det gäller ju att tänka på framtiden med, det här var bara träning inför kommande rundor. VIll ju ha en hel häst ett längre tag så då kan man ju inte ösa bara. 
 
Blev iallafall en nolla även där. Samma sak där, kändes jättebra hela vägen runt. Jag la honom lite fel på två ställen, resulterade i ett jääääättelångt språng och på de andra la jag honom i botten. Men han ställer upp, äkta gentleman. 
 
Så överlag en superdag. Är så glad över min häst, inte bara att han gjort så bra rundor utan överlag. Han är så himla behändig att ha med sig, ställd Geb står ungefär. Går att lämna honom i transporten med luckan öppen trots både flyg som lyfter och galna grannhästar, gör inget att man får för sig att byta bett mitt på framhoppningen eller att regnet öser ner. Världens bästa!
 
FIlm kommer så fort jag fått upp det på videofyme.
 


hemkommen,

 
Gebbis har skött sig exemplariskt idag. 
Två nollor och två rosetter med hem.
Känns som en bra debut.
Ska hoppa in i duschen och dö en stund, lovar att berätta om dagen sen.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus