Ändrade planer

Igår blev det ett snabbeslut om att skjuta på 130debuten. Har inte hunnit träna för tränare sen falköping, och kändes inte heeeelt toppen i söndags. Förhoppningsvis blir det jennylund nästa helg, får dock se vad det blir för klasser. Är ju utomhusdebut för säsongen med, längesen ju! haha sist jag tävlade utomhus åkte jag ju av och bröt foten... Härligt. 
 
Men med tanke på de nya planerna blev ju kvällen ledig, så det blir häng med brudsen istället. Ska snart börja fixa mig och sen drar jag till partille och LELLES criiiiiiib. Woop. 
 
Ur arkivet!

måndag

Känner att uppdateringen är sådär. Kör en standard. Har så mycket att göra... nej men ärligt. är fett upptagen ni vet. Idag har jag hunnit med ännu en blekning, börjar hända grejer nu (och då menar jag inte på något positivt sätt...), planera om i tävlingsterminen och hämtat ut mina marykaygrejer. Riktig jävla julafton här hemma. 
 
Har hört att det börjar bli omodernt med dinnerpics, 
drog en hästmatsbild istället. 

sovdags

Efter över två timmars lektionsförberedelser och uppgiftshittepå är det snart dags att sova. Ska hitta en bra film att somna till och kolla igenom klippen från hoppningen idag. Ska försöka få upp det så ni kan se med, om jag lyckas klippa lite i det haha. Av någon anledning brukar jag nämligen alltid få för mig att skälla på mamma av en eller annan anledning mitt när hon filmar. förlåt käre mor och tack för att du alltid filmar ändå. och det är inget jag vill bjuda allmänheten på... 
 
Tänkte egentligen mest bara berätta för världen att det är rätt slitigt att vara lärare. Vad har jag gett mig in på.....?!?! 
 
 
inte för inte som han verkligen är mannen i mitt liv. 
 
och var nästan tvungen att lägga upp den här med. Inte fullt lika lyckat språng. 

Så var det över för i år

Så var en av årets bästa helger över. Har ju som sagt inte hängt så mycket i scandinavium, men räknas ändå som en supervecka. Har ju sett det mesta viktigt hemifrån på datorn, och har hunnit med både utgång och världscupsfinal där borta i stan så det får duga. Sjukt spännande idag iallafall, antar att de flesta vet hur det gått. Kan helt klart säga att jag är stolt över att vara svensk idag. Så duktiga! Hade väl hellre sett Staut som vinnare bland medaljörerna, men Madden var ju värd det hon med. Grymt! 
 
Det är lite med sorg i hjärtat ändå som man inser att det är slut för i år, meeeeen. Som nämnes nyss, snart Falsterbo. Har inte riktigt planerat klart angående det, men något som är säkert är att det bara är 63 dagar kvar tills det drar igång. Hur grymt är inte det... 

Och så börjar det


Söndag

 
Som vanligt är mina instagrambilder så fina!! 
Vi va söta i fredags iallafall,
Har skaffat ny standardpose.
Tack flickor (+ alla andra flickor och pojkar) för en trevlig kväll.
Och idag är en trevlig dag. Har faktikst (i sista sekund som vanligt) lyckats fixa en biljett till världscupsfinalen. Woho. Så nu lite fix, sen in till stan, gött häng och hästahoppning! woop

Just nu


TGIF

 
And if you close your eyes
does it almost feel like
nothing changed at all..

Kämpar på

Äntligen fredag. Inte vilken fredag som helst, fredagen vi väntat på vääääldigt länge. GHSfredag och party. Just nu är det inte så party, har lite rast och planerar vidare för dagens lektioner. 2 x matte och sen lite NO på slutet. Drar igång lite nytt arbete med eleverna, känns ju sådär alltså. tur att jag har världens bästa mamma som hjälper mig osv. Tack till mitt kära tillfälliga jobb med som lånar ut en dator till mig, känner mig lite mentalt efterbliven som ska få det att funka på en mac, alldeles för mycket finesser för att jag ska känna mig så smart som jag egentligen är. 
 
Resten av dagen kommer, som jag redan outat tusen gånger, gå i ett. Lektioner, marykaydejt med fina Tina, transport- och stallfix och snabbfix hemma och sen tillbaka till Alingsås och till Alexandra för lite förförfest. Senare kommer tjejerna och ännu senare in till stan. Får väl se vart vi hamnar, men blir en sväng till den omtalade festen på Estrad iallafall, förhoppningsvis lite Incontrohäng och också riktig efterfest. Chillerilligt. 
 
Nu ska jag dock göra sånt som måste göras, inget facebook/blogg i skolan eller hur är det... Ska tydligen tillverka ett mattememory för att mina elever ska älska mig. Svårt det här ibland. Hade varit lättare att jobba med hästar fortfarande. Lite kraft och dom är nöjda... 
 
 
Number one, partner in crime! 
 

inte lätt alltså

 
En som går och lägger sig ett halvt dygn tidigare än vanligt, 
och en som låter som en feminist.. Frågan är vad det ska bli av oss
 
Idag har verkligen varit en fullt-upp-dag. Från det att jag vaknade i morse har jag stressat. Legat steget före och  knappt hunnit andas känns det som. Upp tidigt för att hinna köra Natalie till tåget, matte med min nya klass. Snabbt hem för en snabb lunch, kryddar inte när jag säger att jag åt på fyra minuter. Tacka vet jag microvågsugn. Vidare till sollebrunn och tre bildlektioner. Hem, inse att jag inte skulle hinna jogga. En snabbis till stallet för lite snack med min medryttare, sånna här dagar är hon guld värd (alltid!!!). Mot östlyckan ännu en gång idag. hem, tillbaka till alingsås. Hämta sushi, kolla världscupshoppningen och sen har jag faktiskt ägnat resten av kvällen åt att planera lektioner. Shittans alltså. Vet verkligen inte hur det här ska gå... 
 
Nu ska jag ta och lära mig om vetenskapsmän, snart sova. Kommer ju som tidigare sagt ha en ungefär lika lugn och skön dag imorgon. Men vadfan gör det. Utgång med tjejerna, hästfest som sagt. Vemfan klagar,...!?!??!
 
 

Just nu

 
såhär kul har jag, räknar matte, planerar och förbereder prov.
har hört att multitasking är modernt. 
Vad gör man inte för pengar..?!

gött häng

 
Är så satans glad just nu. 
Bästisnattispattis är här, vi har reboundat lite (inte på något lesbiskt sätt (inte för att det är något fel med att vara lesbisk)), jag har fått tala ut om livet och allt är underbart.
Fast jobb ett par veckor, utgång på fredag med bästa brudarna och allmänt fint helt enkelt. Livet kunde varit sämre. (jaaaaaa, jag är lite ombytlig i humöret)

sugig dag helt enkelt.

Regn, jobbigt jobb, mer regn och inte ett dugg taggad på livet, inte ett dugg taggad på stallet. 
Nu till min stjärna, förhoppningsvis är han snäll, annars tycker jag synd om mig själv. 
 

Vilka duktiga vänner jag har

Något jag alltid imponerats av är människor som tar tag i sina drömmar, idéer och tankar. Som verkligen gör verklighet av det de önskar. Som helt enkelt bara kör på. All in, kör gärnet och ser till att lyckas. Sånt blir jag glad av! 
 
Några som varit extra duktiga på detta i år måste ändå vara tjejerna bakom Fullblodsbiten som driver projektet Jump For Life (ja, jag är lite jävig med tanke på att det är mina brothers from another mother, men ändå). Är sjukt impad av det de lyckats åstadkomma, ett roligt evenemang som dessutom står för en riktigt bra sak. Tummen upp till er :* 
 
För er som missat. Fy skäms, men iallafall.
"Jump For Life grundades 2012 utav Erica Berghäll, Linnea Berghäll och Johanna Ågren. Tillsammans med Svenska Hästars Värn och Göteborgs Horse Park kommer vi att arrangera Sveriges största och mest fartfyllda Pay & Jump. Vi bjuder in hela sveriges ekipage till att delta och ta del av årets roligaste dag den 11 Augusti 2013, från 50cm upp till 120cm. Allt överskott kommer oavkortat att skänkas till Svenska Hästars Värn. Varmt välkomna!" 
Något som iallafall inte jag kommer missa!  
 
Och när vi ändå är inne på det, ni som ska till GHS, passa på att besöka tjejerna i deras monter på mässan. Och missa inte när Nellie är där på lördag ;) 
 
Oooooch, än en gång en stor tumme upp till er Erre och Linnea. Puss och kram och allt sånt där. Ni vet att jag är jättestolt över er hoppas jag! Nu får det vara nog med kärlek för idag. men ibland måste till och med sånna känslolösa bitches som mig visa lite uppskattning till omvärlden! 
 

En liten bild från ponnyhoppningen.

Lånar en bild, som jag faktikst tyckte va lite fin, från Lovisa från i söndags när jag hoppade Challemannen. Mer bilder finns här för den som är intresserad. Måste än en gång säga att det var superkul(!!!!!!!!) att rida ponny igen, speciellt en sån fin och välriden liten pluttis! 
 

hur blond jag egentligen är...

För er som undrade över resultatet av hårfärgningen, ger er ett litet bildbevis. Är inte speciellt ljust alls, var mest en sista avfärgning sist. Men nu är det dags att börja ljusa upp på riktigt. Undrar fortfarande var satan det är jag gett mig in på.... Eftersom jag inte vill bli sådär superblond så  tyckte inte min kära frisör att det behövdes göras massa omgångar slingor, utan vi kör på blekning rakt av, några nyanser i taget. Kommer helt klart avlida ett par gånger innan allt är klart, men så får det vara nu. Efter ungefär hundra försök, och varierande gula/vita/gråa resultat som varat i ca två dagar innan jag blivit mörkhårig igen, så ska jag faktiskt stå ut den här gången.. Lycka till till mig helt enkelt! 
 
 
 

Förmiddagsunderhållning

 
Idag är en såndär effektiv dag. Klockan är inte ens elva, jag har hunnit fixa stallet, jogga, sola och äta dubbla frukostar. Jaaaa, jag äter två frukostar istället för tidig lunch när jag jobbar så här... Älskar ju trots allt frulle... Ska bara upp och longera Geb efter jobbet och sen har jag insläppet med, sedan är jag klar med alla måsten för idag. SKÖNT! 
 
Jobbar kort idag med, två timmar bild med lite åttor. Helt okej faktikst, förutom att det är i Sollebrunn då. Trevliga barn men alltså. helt ärligt. Det suger att sitta och åka en halvtimma per håll om dagen. Faktiskt. Som tur är är det bara två dagar till efter idag. Wooooho!!! 

äntligen filmdags

Idag har verkligen varit en såndär skitdag, kanske märkts här. Vill inte skriva sånna där deppiga, jobbiga, hej-jag-hatar-livet-inlägg och då får det vara...  Från det att jag vaknade så har allting bara gått fel. Eller egentligen har jag haft rätt bra flyt, men ni vet. man bara har den där känslan av att det liksom inte är bra. Allting bara är, eller är sämre än vanligt. Lite ångest i magen, och massa tragiska tankar. En såndär måndag när man bara önskar att det var fredag och tävlingsfri helg... 
 
Nu är dagen iallafall snart slut. Som jag har längtat. Ska se ett par avsnitt GoT, börjar ju nästan komma ikapp nu, och sen sova. Upp tidigt imorgon, ska både hinna jogga och fixa stallet innan jobbet hade jag tänkt. Börjar rätt sent iofs, men i min takt vet man aldrig hur lång tid det kan behövas. Bjuder på lite söta drakar, bara för att liksom. 
 
 

Hästvecka

Måndag. Regn. Vaknade på helt fel sida... Just nu sitter jag i Sollebrunn, har en vecka kvar av boch- och slöjdlektioner. just nu har eleverna lektion och jag kan göra sånt här. Mycket trevligt. 
 
Måndag betyder också att det är dags för GHS-veckan. Tyvärr var jag inne på att va kvar i Skåne  fortfarande, när biljetterna släpptes så jag ska bara gå på onsdag. Men det är bättre än inget, och jag ska försöka hinna med mässan någon mer dag också! 
 
och om inte annat så blir det iallafall en helg med supersällskap, party och hästfest när det är som bäst och det är inte illa det heller. 
 
 
clic & cash, sm i somras. 
Håller tummarna för att han är
fin i veckan. 

blondindags

Efter en eftermiddag full med hålligång har jag landat i sängen en snabbis. Ligger här med färg i håret som snart ska sköljas ur. Tänkte bjuda på en bild faktikst, men insåg hur ofräsh jag är efter stall, hoppat i världens dammigaste paddock och en joggingtur på det. 
 
Riktigt roligt att rida ponny idag faktiskt. Kändes som det var hur längesen som helst, men sist jag red ponny var ju faktiskt i höstas hos Niklas när jag och Linda hade "varsin" importponny. Men idag var det hoppning på lillChalle som gällde. Förutom när han och jag befann oss på ridskolan på nygård för ungefär 100 (kanske sådär sex) år sen så har jag aldrig ridit honom. Lite svår, väldigt stor skillnad mot Geb men mycket, mycket kul. Hoppade ett par skutt och insåg hur lätt min egen häst är att just rida på hinder. Dom är lite tvärtom helt enkelt.  Challe lätt och fin och trevlig på marken, men skitsvår att hitta avstånd och rida framåt, länga och reglera. Geb är ju helt tvärtom! Nyttig träning helt enkelt. Förhoppningsvis blir det fler gånger. 
 
Men nuuuu verkar tiden ha sprungit iväg för mig. Ska gå och skölja ur färgen. Håll tummarna för att det inte blir orange, för då tar jag mitt liv. :*
 
 
 

Ponnyridning

  dags att leka lite med Lovisa och lille challe WOHO. 

Vårstädning

Det är sånär där riktigt effektiv söndag idag. Vårsöndag. för nu får det faktiskt vara nog med vinter. tvättar undan vinterjackor och varmskor i ren protest. Sjukt hur mycket jackor man kan ha och ändå vilja ha mer... 
 
Transporten har fått sig en omgång med. Både invändigt och utvändigt och lite nymonterade finesser. Sjukligt vad äcklig den var innan, sånt man inte märker förens det blir rent. Så det var nog på tiden att den fick sig en tillfräschning för den här säsongen. 
 

Morgonstund har guld i mun

Eller heter det mund? Kommer ihåg att min svensklärare när jag gick natur tjatade om det. Tror det är mund för att det ska rimma, men är det ens ett ord liksom? 
 
Har precis varit i stallet. Hade morgonfodringen och utsläpp, och har hunnit fixa lite allmänt. Jag älskar att vara i stallet på morgonen, när man är bakis eller det är stressigt innan tävling räknas inte. Hästarna står och mumsar, det är ingen man behöver vara trevlig mot (hehehe, jag har ju trots allt lite morgonhumör...) och man kan gå och pilla lite som man själv vill. Allt går så mycket fortare också när man inte har någon att prata med, idag blev det putsning av allt det jag inte orkade med igår. Kom tillbaka till stallet vid halv nio och då va jag inte sååå sugen på att ställa mig och smörja träns. Så nu under morgonen har det blivit ordning och reda i sadelkammaren igen. 
 
Det vackra vädret till ära släppte jag faktiskt ut Geb naken, kändes lite sådär i mitt täckeskonservativa hjärta. Men det var 4 grader när jag släppte ut, och kommer vara runt 14-15 här idag och dessutom vindstilla. Då kan inte ens jag med att låta honom gå ute i sitt vanliga täcke. Dock fick jag ju ångra mig efter sådär 2 minuter då hela hästen var lerig. Meeeen, eftersom han bara ska få chilla i hagen och longeras i eftermiddag så kan han väl få vara lerig och nöjd idag. Stackars mig bara som ska få ordning på honom, men det är ett senare problem.
 
Något som däremot är ett problem just nu är filmerna från igår. Det är tydligen för bra kvalitet på dom så varken min dator eller mammas mac kan spela upp dom utan att det hackar... Sjukt problem ändå, kommer ihåg för bara ett par år sen så var det svårt att få sån kvalitet att det ens gick att urskilja bommarna på hindren när man fått sina rundor filmade. Så nu blir det till att leta upp något program som kan försämra filmerna lite, Någon som har koll på sånt?

 
 

Klara för idag

 
 
Klara för idag och avslutar med en åttafelsrundhemska hem och kolla filmerna, reflektera över mina rundor och sluta va arg innan jag uttalar mig om något. Hehe

Skumt

 
precis klar med första 120n. 
var en av mina bästa rundor någonsin, 
fram till sista i grunden. 
Två riktigt omotiverade stopp och ute. 
Så arg just nu alltså. 

meeeen, en timma kvar till lagklass och en felfri runda. 

Time to kick some ass

fixad och klar, mot Falköping! 

gameday

Klockan ringer 06.21, ska inte lasta förens tidigast tolv. Enda sättet som det går ihop på är att jag är så dum och skriver upp mig på morgonfodring, utan att ha kollat vad jag anmält till... I min hjärna är ju tävling = gå upp tidigt. Inte första gången den här våren det händer. Ibland alltså, jag har ju faktiskt lärt mig att uppskatta sovmorgonar... 
 
Men nu: iväg till stallet, fodra och putsa och tvätta och göra allt det där jag struntde i igår. 
 
 
Efter-operations-debut i somras. Fina killen

otaggad

 
Dags för division ett igen imorgon. Är så otroligt otaggad för tillfället alltså.
Vet egentligen inte riktigt vad det beror på, kanske för att vi antagligen bara är tre från alingsås, kanske för att träningen i onsdags inte alls gick så bra som den brukar, kanske för att jag helt enkelt inte är så sugen på att träffa folk som ska dit eller så har det bara inte kommit än.
 
Såhär dagen innan tävling brukar jag iallafall trimma igenom honom lite lätt. Rider oftast på ett vanligt tredelat (tävlar ju på jaktstången nästintill alltid) för att verkligen få honom lydig. Lägger mest fokus på att kunna vända honom, att han är reglerbar i galoppen och att bytena sitter. Det man behöver på banan helt enkelt. Putsar det som behöver putsas, typ stövlar och gjorden. Packar i ordning och fixar nummerlappar och sånt där. Jag brukar inte tvätta honom, lägger mer vikt vid den dagliga rykten istället, men när det är vår och dammigt och lerigt så brukar det vara oundvikligt. 
 
Imorgon blir det dock sovmorgon. Veterinären kommer först vid ett, och jag rider som 43 i avd a, och innan det är det ca 20 unghästar. Så jag har gott om tid imorgon förmiddag. Tror nästan att han får gå ut en stund på morgonen och om jag har otur får jag tvätta honom lite grann innan vi åker. 

Nedräkning

Fortfarande spöregn, kallt och blåsigt. Svårt att tro att det är sommarlov, för dom som nu går i skolan, om mindre än två månader... Sinnes. Dunkar på turklistan och får glädja mig åt att det är sådär 77 dagar till falsterbo drar igång och 128 dagar tills vi åker till Alanya.  inte såååååå avlägset eller... 
 
 
Falsterbo förra året, dööööööög ju!

God förmiddag

Inget jobb idag. Har haft en såndär toppenmorgon, bara ägnat mig åt mig själv. Startat med superfrukost, kokade ägg och allt. Kom nyss in från spöregn och en joggingtur. Av någon anledning är det alltid folk som vill mig något när jag är ute och springer, kommer iprincip alltid in och inser att jag har hundra missade samtal, 15 nya viktiga mejl och ett antal sms. Så efter att jag betat av det ska jag lägga mig i solariet en stund, avsluta med en hårinpackning och en ansiksmask. Sedan är den här förmiddagen komplett och det är dags att åka till pållen och tävlingspreppa. 
 
 
Det kiviga är ju att det inte ens syns på vattenpölarna att det spöregnar.
Det var ju för medlidandets skull som jag tog bilden.......

Dålig planering

Känslan när det ser ut såhär i ridhuset och man har planerat longering... Ledsen tjej, och häst.


uppladdning

 
Laddar upp med favvomellisen inför en helkväll i stallet
Först ska min egna stjärna få lite kärlek
och sedan lite clirre på Ars.
Gött häng med mina broes tackar man inte nej till. 

ett grattis till min exchef

Det här dök upp på min facebook för en stund sen. Niklas får hoppa kringklasserna i Scandinavium, så glad för deras skull verkligen. Helt plötsligt blev allt ännu roligare! 
 
Fina Clicken i Zangershaide i höstas
 

sen sist

Det har ju gått ett tag sen jag skrev här sist, tre månader närmare bestämt, och det har väl egentligen inte hänt så mycket. 
 
Fyllde 21 i måndags, inte så jävla mycket att hurra för. Ett år närmare döden, och får även ta lastbilskort nu. Händer förhoppningsvis inom en inte allt för avlägsen framtid.
 
Tävlingssäsongen har dragit igång, och även division ett. Tävlingarna har gått bra för det mesta, kvalad 130 och debut om två veckor. Laget har det inte gått så bra för, blev diskade i första omgången, nästa rids på lördag så bara att vinna då helt enkelt. 
 
Har bytt stall med, står med ett gäng sköningar nu istället. Känns riktigt bra, på alla sätt. 
 
Haha, hästtönt som jag är... Nej men  klart det hänt annat också, men inte speciellt stora grejer sådär. 
 
och ja, instagrambilder är fett fränt. Klaga inte :*

tillbaka ellleeeeeeer

 
Livet leker, allt bara flyter på
Har lovat mina kära vänner att göra ännu ett försök med det här.
Någon som misstycker? 
Trodde väl inte det. Woooooop

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus